Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,10:08:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3674 0,15
EURO
34,9595 0,30
ALTIN
2.325,17 0,20
BİTCOİN
$70.460 0,09
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
20 Kasım 2017 - 07:15
20 Kasım 2017 - 07:153 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

'İnsanlar ölümü bekliyor'

Sakarya İHH teşkilat olarak ilçe temsilcileri ve yönetim kurulları ile birlikte il divan toplantısını Orhan Gazi Kültür merkezinde yoğun katılım ile gerçekleştirdi.

'İnsanlar ölümü bekliyor'
Yön Bul Akademi


Sakarya İHH İl Divan Toplantısına İHH yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ilçe temsilcilikleri yönetim kurulları, Genç İHH ve İHH hanım Komisyonu ile İHH Marmara Bölge Başkanı Ruhi Ademoğlu, Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Hüma Uluslar arası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve daha önceden İHH teşkilatlarında görev almış ilçe temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İl divan toplasında ilçe sunumlarının ardından konuşan Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın; "Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskı ve soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerin baskısı altında ya ölüme terk ediliyorlar ya da açlık ve sefaletle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar."

"Bizler İHH olarak, Myanmar Arakan içlerine kadar ulaştırdığımız yardımların yanı sıra Bangladeş’e göç eden 500 bini aşkın mülteciye de hayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ediyoruz. Böylelikle  hem Arakan’da hayata tutunmaya çalışan hem de Arakan’dan Bangladeş’e göç eden yüzbinlerce mülteciye yardım malzemesi ulaştırmış oluyoruz. Şu ana kadar tüm Türkiye’den toplanan yardımlarla toplamda 270 bin Arakanlı istifade etmiş olduk" dedi.

Aydın, "22 Kasımda İyilik Kervanı Yola Çıkıyor Sloganı ile başladığımız kampanyamızda sona yaklaştık. Kadirşinas halkımızdan ve bir çok kurumdan bizlere destek geldi. Şunu asla unutmayalım, Arakan ne yazık ki İslam Ümmetinin bugüne kadar unuttuğu bir bölge oldu. 70 yılda 700 binden fazla  insan katledildi. Arakanlıların sal küçük tekne ya da yüzerek  Bangladeş’e geçmek için kullandıkları Naf nehri en az iki İstanbul Boğazı büyüklüğündedir.  Diğer taraftan kanayan başka bir yara Suriye. Zulüm savaş yokluk çaresizlik devam ediyor. Rejim tarafından kuşatma altındaki Doğu Guta’da  bebekler açlıktan ve hastalıktan ölüyor. İnsanlar ölümü bekliyor.  Ülkemizde artık kış geliyor havalar soğumaya başladı. İl içi soba, kömür, gıda, kışlık kıyafet vb yardımlarımız sürüyor. Yükümüz ağır ama yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda daha önceden Sakarya İHH’da görev yapmış İlçe Temsilcileri ve merkez yönetim kurulu üyelerine  teşekkür plaketi takdim edildi. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç