Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,14:05:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3277 0,24
EURO
35,0761 0,13
ALTIN
2.298,76 0,93
BİTCOİN
$70.840 1,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
20 Kasım 2017 - 10:58
20 Kasım 2017 - 10:583 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sapanca’nın yeni arıtma tesisi tamamlanıyor

Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş; “Betonarme imalatlarımız tamamlandı. Arıtma ve mekanik elemanların montajı yapılıyor. Bu çalışmaların da tamamlanmasının ardından tesisi kısa süre içerisinde devreye alacağız” dedi.

Sapanca’nın yeni arıtma tesisi tamamlanıyor
Yön Bul Akademi


 

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sapanca Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Sapanca’nın yüksek kesimlerinde yer alan mahalleler için 8 milyon liralık yatırımla yeni içmesuyu hatları inşa ettiklerini hatırlatan Dr. Rüstem Keleş, “Bölgede bulunan vatandaşlarımıza yeni hatlarla bol içmesuyu ulaştırdık. Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi ile de bu havzadan gelen suyu yüksek standartlarda arıtacak, bölgenin içmesuyu geleceğini uzun yıllar garanti altına alacağız” diye konuştu.

10 mahalleye hizmet sunacak

Dr. Rüstem Keleş, “Kısa süre önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelindeki 193 arıtma tesisinde yapılan incelemelerde revizyona ihtiyaç duymayan 3 ilden birisi biz olmuştuk. Bu vatandaşlarımıza ulaştırdığımız suyun kalitesinin de bir göstergesi. Şehrimizin her noktasına kaliteli içmesuyu ulaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sapanca Memnuniye’de inşa ettiğimiz yaklaşık 2 milyon lira değerindeki içmesuyu arıtma tesisi ile de 10 mahalleye yüksek teknoloji ile donatılmış tesisimizden içmesuyu sağlayacağız.”

Betonarme imalatlar tamam

Bölgede içmesuyu altyapısının da kısa süre önce tamamlandığını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “İçmesuyu projemiz kapsamında 80 kilometrelik hat ve 2 depo inşa ettik. Akçay Barajı’nın bulunduğu havzadan bölgeye 7 kilometrelik çelik isale hattı inşa ederek 80 kilometrelik hatla entegre ettik. Saatte 150 metreküp arıtma kapasitesine sahip olacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ise sona yaklaşmış durumdayız. Betonarme imalatlarımız tamamlandı. Arıtma ve mekanik elemanların montajı yapılıyor. Bu çalışmalarında tamamlanmasının ardından tesisi kısa süre içerisinde devreye alarak Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye, Fevziye mahallerine sağlıklı, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç