20 Nisan 2024|Cumartesi,04:49:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.632 4,37
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
20 Kasım 2017 - 14:27
20 Kasım 2017 - 14:272 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Çocuklar şen şakrak

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, Serdivan Çocuk Akademisi tarafından düzenlenen programda kutlandı.

Çocuklar şen şakrak
Yön Bul Akademi


Mülteci öğrencilerin Türk öğrencilerle birlikte hazırlayıp sunduğu programa Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Kıyak, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Program öncesinde miniklere eşlik eden Başkan Alemdar, kulüp çalışmalarına katılan öğrencilerle sohbet etti.


Çocuk haklarının dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın dünyadaki bütün çocuklar için olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Tüm çocukların birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaları için bir gün değil her gün varız. Yüzlerindeki tebessümün hiç eksilmemesi için çalışıyoruz. Onlar bizim yarınlarımız, yaşam kaynağımız. Her birinin farklı geçmişleri, farklı hikayeleri, farklı dramları var. Serdivan Çocuk Akademisi’ndeki etkinliklerle onların kalplerine dokunurken, kulüp çalışmalarımızla da onları yarınlara hazırlıyoruz” dedi.


Suriye’deki savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan ve ailesiyle birlikte hayatına Serdivan’da devam eden Ömer Akş isimli öğrenci, "9 yaşındayım. Ülkemdeki savaş yüzünden evimizi, yurdumuzu terk etmek zorunda kaldık. Çocukların yaşamaya, eğitime, sağlıklı olmaya, seslerinin duyulmasına, kendilerine adil davranılmasına hakları vardır. Ben de kardeşlerime katılıyorum. Bu haklar dünyadaki tüm çocuklar için eşit şekilde geçerli olmalı. Ayrıca bizi ülkenize kabul ettiğiniz için ülkem ve dünya çocukları adına size şükranlarımızı sunuyoruz. Allah Türkiye’yi korusun. Merhametin ve kardeşliğin sembolü olan bu vatanı, bu ülkede yaşayan tüm çocuklarla birlikte güzel yarınlara taşıyacağımıza söz veriyor, kardeşliğimizi mühürlüyoruz” diye konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç