20 Nisan 2024|Cumartesi,16:45:46
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.989 1,04
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Kasım 2017 - 14:05
22 Kasım 2017 - 14:053 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Ankara'da Sakarya zirvesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Ankara'da Sakarya zirvesi
MARMARA GÖZ


Ankara’da gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, CHP Milletvekili Engin Özkoç, MHP Milletvekili Zihni Açba, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir yer aldı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Sakarya’da tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi için bir çalışma yaptıklarını ve Sakarya’nın çok güçlü bir potansiyeli olduğunu söyledi.

Detaylı çalışma

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Valimiz ve Sakarya milletvekillerimizle birlikte Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin düzenlediği tarım konulu toplantıda buluştuk. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın hazırlatmış olduğu geniş kapsamlı tarım raporunu yakından gördük. Sakarya’nın tarım potansiyeli ile ilgili analizler yapılmış. Bizim açımızdan çok verimli bir toplantı oldu. Sunumlar yapıldı. Bu proje Tarım Bakanımızın katılımıyla lansmanı yapılacak. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilimsel cevaplar

Başkan Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı, “Sakarya’nın tarım konusundaki avantajları ve dezavantajları nedir? Nasıl önlemler alınmalı? gibi sorularla güçlü yönlerimiz bilimsel olarak cevaplarını buluyor. Sakarya tarımının tüm detayları ele alınmış. İnşallah şehrimiz tarım geleceğini ilgilendiren bu rapor hayırlı sonuçlar doğurur” diye konuştu.

Sonuçları iyi olacak

MKYK Üyesi Uncuoğlu, Sakarya’nın tarımıyla ilgili detaylı bir inceleme yapıldığını ifade ederek Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’a teşekkür etti. Milletvekili İsen ise, “Ülkemizdeki önemli sendika ve odaların başkanları hemşerimiz. Bu kurumlar eliyle Sakarya’ya yönelik Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz şehrimizin tarım potansiyelini araştırdı. Ben ortaya iyi bir sonuç çıkacağı kanaatindeyim. Şimdi bürokratik ve siyasi kadrolara düşen bu bilgiyi uygulamaya dönüştürmektir” dedi.

Sakarya’nın tarım geleceği

Milletvekili Üstün, “Sakarya’daki siyasi yöneticiler olarak hiçbir alanı ihmal etmek istemiyoruz. Sakarya’ya her alanda verdiğimiz önem kadar tarıma da azami önem gösteriyoruz. Bu çerçevede Sakarya’nın tarım potansiyelini nasıl arttırabileceğimize yönelik çalışmaları her platformda sürdürüyoruz. Tarım alanlarını koruduğumuz gibi varolan tarım alanlarını sulanabilir hale getirerek tarımsal kapasitenin arttırılması için çalışıyoruz. STK’larımızla da aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nitekim TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın himayesinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademisyenlerine Sakarya’nın tarım potansiyelinin geliştirilmesiyle ilgili saha çalışması yaptırılmış. Bizim de rapora katkılarımız alındı. Raporun detayları paylaşılacak. Bütün hedefimiz Sakarya’nın ekonomide, turizmde olduğu gibi tarımda da lider illerden birisi olmasını sağlamak” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç