Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,14:30:19
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3628 0,14
EURO
35,0080 0,16
ALTIN
2.325,33 0,21
BİTCOİN
$70.240 0,72
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Kasım 2017 - 09:37
23 Kasım 2017 - 09:373 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yeni nesillere adanmış hayatlara seslendi

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Yeni nesillere adanmış hayatlara seslendi
MARMARA GÖZ


Vali Balkanlıoğlu mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanının verildiği 24 Kasım günü Öğretmenler günü olarak kabul edilmiş ve tüm öğretmenlerimize armağan edilmiştir.

            Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin ve Milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakâr ve saygıyı en çok hak eden değerlerimizdir. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeler vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini vurgulamıştır.

            İlk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak bu düsturla yola çıkan ve bedeli hiçbir karşılıkla ödenmeyecek kadar değerli, saygın ve onurlu bir mesleğe sahip olan öğretmenlerimiz, bugün ne mutlu ki; İlimizin ve ülkemizin her köşesinde sorumluluklarını sorunlarından üstün tutma anlayışıyla çalışarak, görevlerinin bilinci içerisinde evlatlarımızı yetiştirmekle meşguller. Bu kutsal mesleğin temsilcileri öğretmenlerimiz büyük bir fedakârlık timsali olmakla birlikte bu ülkeye ve yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade etmektedir. Ayrıca şunu da vurgulamak isterim ki, yeni nesilleri, bu manada ülkenin emanet ettiğimiz eğitimci ordumuzun varlığı milletimize daima güven vermektedir." dedi.

Öğretmenlere seslenen Vali Balkanlıoğlu, "Değerli Öğretmenlerimiz; Çocuklarımızın ve gençlerimizin, hür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, güven sahibi, karakterli, ahlaklı, bilgili, ülkesine ve milletine bağlı, problem çözme yeteneği gelişmiş, çok okuyan ve sorgulayan, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojide üretebilen bireyler olarak yetişmeleri sizlerin sayesindedir. İnsan yetiştirmek, aynı zamanda bir medeniyet ve kültür inşasıdır. Kıymetli öğretmenler, medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir Millet olarak daha iyi konumlara erişeceğimize en ufak bir endişemiz yoktur.

            Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anarken, en zor şartlarda bile, Ülkemizin her köşesine ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyen bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü tebrik ediyor, sağlık, afiyet, huzur, başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç