Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,20:29:06
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3425 0,28
EURO
35,1113 0,03
ALTIN
2.308,96 1,38
BİTCOİN
$70.661 2,20
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Kasım 2017 - 09:42
23 Kasım 2017 - 09:423 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Mühendisler çok memnun

Sakarya Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Halil Atay ve Başkan Yardımcısı Turgay Demirgövde, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti.

Mühendisler çok memnun
Toprak Turizm


Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ergen, Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sezgin Solmaz’ın da katıldığı toplantıda oda faaliyetleri, düzenlenen etkinlikler ve gelecek dönem işbirlikleri görüşüldü.

Odaların desteği son derece önemli

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Elektrik Mühendisleri Odasının desteğinin gerek akademisyenler gerekse öğrenciler için son derece önemli olduğunu vurguladı. 3+1 ve 7+1 Eğitim Modellerindeki uygulamaların başarıyla devam ettiğinin altını çizen Sarıbıyık, özellikle odalar ile yapılan işbirliklerinin öğrencileri motive ettiğini ve birlikte yapılacak işbirlikleri ile katma değer oluşturacak daha verimli işlere imza atılacağını belirtti.

EMO Sakarya’dan işbirliklerine tam destek

Teknoloji Fakültesinde uygulanan 7+1 ve Meslek Yüksekokullarında uygulanan 3+1 Eğitim Modellerinin öğrencilerin yetişmesinde dikkate değer ölçüde fayda sağladığını belirten oda temsilcileri, bu uygulamaların arttırılması gerektiğine inandıklarını ifade ettiler. Öğrencilerin daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduklarını söyleyen Halil Atay ve Turgay Demirgövde, Teknoloji Fakültesi ve meslek yüksekokulları öğrencilerinin bu bağlamda önemli bir fırsat yakaladıklarını, uygulamaların verimli kullanıldığı sürece de her kesim için önemli bir katma değer sağlayacağını vurguladı. Sakarya’da oluşan güzel sinerjiden son derece memnun olduklarını belirten Atay, birlikte yapılacak işbirlikleri için her zaman hazır olduklarını dile getirdi. İş dünyasında uygulamayı bilen nitelikli bireylere her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren temsilciler, öğrencilerin yetişmesi, yenilikleri takip edebilmeleri, kendilerini geliştirmeleri ve mesleklerinde başarılı olabilmeleri yönünde her zaman desteğe hazır olduklarını belirttiler.

Mühendis işi sorgulayabilmeli

+1 Eğitim modelleri sayesinde yetişen öğrencilerin özgüvenleri yüksek bireyler olarak yetiştiğini söyleyen Turgay Demirdöven, her ne kadar koşullar değişse de bir mühendisin kendisinden beklenen işi yapmasının yanı sıra yapılan işi sorgulaması ve yorumlayarak yaşanabilecek sorunlara karşı çözümler üretebilmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle günümüz dinamik hayatına ayak uydurabilmeleri konusunda öğrencilere önemli görevler düştüğünü belirten Demirdöven, 7+1 ve 3+1 Eğitim Modelleri ile öğrencilerin bu bağlamda önemli kazanımlar sağladığını dile getirdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç