25 Nisan 2024|Perşembe,11:54:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5371 0,01
EURO
34,9834 0,44
ALTIN
2.433,48 0,42
BİTCOİN
$63.759 4,30
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
28 Kasım 2017 - 09:52
28 Kasım 2017 - 09:525 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Metecan Birsen Sakarya Haber'e Konuştu

Sakarya Büyükşehir Basket takımının Millî oyuncusu Metecan Birsen Milli Takım dönüşü Sakarya Haber Spor editörü Tacettin Furuncuoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Metecan Birsen Sakarya Haber'e Konuştu
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Basket takımından Milli Takıma davet edilen ilk oyuncu olan Metecan Birsen, A Milli takımımız ile kazandıkları iki maçı Sakarya Haber'e anlattı. Sakarya Büyükşehir Basket takımındaki  çalışmalarından bahseden Birsen, gelecek hedeflerini de bizimle paylaştı.

İşte Sakarya Haber farkıyla Milli oyuncumuz ile gerçekleştirmiş olduğumuz o özel röportaj;

 
Öncelikle millî takımla başlamak istiyorum. İki maçımızıda kazandık. Sende çok iyi bir performans sergiledin. Bursa'da muhteşem bir atmosferde vardı. Sen neler aktarırsın?

Bu iki maç bizim için çok iyi geçti. Bursa'da müthiş bir destek vardı. 5-6 bin kişinin salonu doldurması, bizi desteklemesi gerçekten çok muhteşemdi. Kiev'de de bizi yalnız bırakmadılar. Seyirci atmosferi gerçekten çok etkileyici. Kafa kafa ya bir maç oynadık. Benim açımdan da çok iyi geçti. Ufuk Sarıca bana güvendi ve şans verdi. Çok az bir süre de hazırlansakta takım olarak çok iyi kenetlendik. Sadece 4 gün çalışabildik. 3 günde 2 maç yaptık. Buna rağmen hep birlikte çok iyi bir performans sergiledik. Taraftarımızlada bir bütün olduk ve kazandık. Mutluyuz. Türkiye A Milli Takım'da benim ilk iki maçımdı. Heyecanım üst seviyedeydi. Ama üstesinden gelmeye çalıştım. Takım arkadaşlarımda yardımcı oldu. Benim için çok iyi geçti. Umarım uzun yıllar milli takıma hizmet ederim. 


Herkes tarafından performansın çok beğenildi. İlk maç; 8 sayı, 8 ribaund, 1 top çalma, ikinci maç; 8 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma ile oynadın. Bu kadar kısa sürede takım uyumunu nasıl sağladın?

Takım arkadaşlarım bana çok yardımcı oldu. Bu takımda genç oyuncularda vardı. Tecrübeli abilerimizde vardı. Barış abi olsun Melih abi olsun bizi yönlendirdi. Gençler olarak da Tolga, Metin, biz fazla süre aldık. Tabi Berk ve Ege de vardı. Onlar çok fazla süre bulamadı ama ilerleyen dönemde onlarsa şans bulacaktır. Birbirimize destek olarak iyi bir uyum sağladık. Kısa sürede güzel bir takım olduk.

Sakarya'ya dönmek istiyorum. Sakarya Büyükşehir Basket'de ilk yılın. Güzel bir başlangıç yaptınız. Takım çok diri duruyor ama son iki haftadır da mağlup oluyorsunuz. Buradaki çalışmalar nasıl gidiyor?

Evet! Son iki maçı maalesef kaybettik. Zor maçlardı aslında. Beşiktaş ve Darüşşafaka çok iyi takımlar. Beşiktaş'ı aslında yakalamıştık ama son periyottaki şanssız top kayıpları, yanlış şut seçimleri maçın kaderini değiştirdi. Aslında kazanabileceğimiz bir maçtı. Sonrası da Darüşşafaka maçı bizin için çok iyi geçmedi. Şimdi önümüzde iki hedef maçı var. İBB ve Banvit. Şuan Çarşamba günkü İBB maçına konsantire olmuş durumdayız. İBB ve sonrasında Banvit maçını da kazanıp ilk 8 için önemli bir adım atmak istiyoruz. 

Sakarya şehri, Sakarya taraftarı, günlük yaşamda  burayı nasıl buldun? Seviyor musun? Dışarıda ilgi görüyor musun?

Hayatındam gayet mutluyum. Sakarya haklı heyacanlı. Basketbolu seven büyük bir kitle var.  Bize de çok destek oluyorlar. Umarım bu destek her zaman devam eder. Ben bu şehirde mutluyum...

Gelecek hedefi olarak bu takımı seneye Avrupa Kupaları'nda görüyormusun?  Sence böyle bir potansiyelimiz varmı? Bu takımın bir parçası olarak seneye de burada kalmayı düşünüyormusun ?

Kesinlikle Avrupa Kupası hedefimiz var. Selçuk hocamız da sürekli bunu vurguluyor zaten. Aramızda da en çok konuştuğumuz konulardan biri bu. Eğer seri galibiyetler alabilirsek ilk önce Türkiye Kupası'na katılıp sezonu ilk 8'de bitirmek istiyoruz. Play-Off 'ları zorlayacak bir takım olmak istiyoruz. Kendi kariyerimle ilgili ise geleceği çok düşünmek istemiyorum. Şuan en yakın İBB maçı var ona konsantre olmuş durumdayım. İleriyi çokda düşünmek istemiyorum. Millî takımda var. Zaten çocukluk hayalim Milli Formayı giyebilmekti. Onu başardım. Yavaş yavaş, adım adım ilerliyorum. Umarım devam ederim böyle...

Son olarak eklemek istediğin bir şey varmı? Takım arkadaşlarına, tarfatara yada şehire bir mesajın varmı?

Taraftarımız bizi her zaman desteklesinler. Biz mücadele etmeye devam edeceğiz. Bezen yenilgilerde olabilir ama bizim arkamızda dursunlar, inansınlar. Biz onları her zaman maça bekliyoruz... 

Özel Röportaj Tacettin Furuncuoğlu
 
Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç