26 Nisan 2024|Cuma,05:49:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5290 0,13
EURO
34,9103 0,18
ALTIN
2.441,05 0,20
BİTCOİN
$64.426 0,26
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Kasım 2017 - 10:01
29 Kasım 2017 - 10:012 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Bakkallardan israf uyarısı

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan gıda israfının önüne geçmek için vatandaşa çağrıda bulundu.

Bakkallardan israf uyarısı
MARMARA GÖZ


Akdardağan tüketim çılgınlığını arttıran hiper, süper ve ulusal zincir marketlerin indirim oyunlarıyla vatandaşı yanıltmaya devam ettiğini belirterek tüketicilere gıda israfı yapılmaması çağrısında bulundu.

Akdardağan, “Bilindiği gibi mahalle aralarından sokak aralarına kadar taşan zincir marketler, esnafımıza yaşattığı kabus bir yana dursun, hem vatandaşımızı yanıltmaya, hem de alabildiğince israfın artmasına neden oluyorlar. Yanıltıcı reklamlar ve indirim büyüsüyle insanlara fiyat aldatması yapıyorlar. Son günlerde yıl sonu indirimi, büyük indirim gibi başlayan furya iyice ağırlaştı. İnsanlar alışverişe gidiyor, lazım olsa da olmasa da sepetini dolduruyor. Ancak ödeme esnasında indirimli aldıklarını sanıyorlar ama aldıkları ürünlerin raf fiyatı ile barkod fiyatı farklı olabiliyor. Bir kısım insan ya kasa da fişini almıyor, ya da fişler kontrol edilmiyor. Durum böyle olunca cepten çıkan para ve israf artışı kendini gösteriyor.” dedi.

Başkan Akdardağan, “Buradan herkese çağrı yapıyoruz. İsraf edilen her gıda, fazla aldığımız her ürün hem cebimize, hem ekonomimize zarar verirken, hem de gelecek kuşaklara ve gıdaya ihtiyacı olan insanlara karşı olan sorumluluğumuzu bize hatırlatmalı. Lütfen israfa dur diyelim ve önüne geçmek için bir kere daha düşünelim. İhtiyacımız kadar alalım ve tüketelim. İhtiyacımız kadar ürün aldığımız, alışverişimizi veresiye yazdırabileceğimiz ve faizin işlemediği tek yer bakkal amcalardır. Bakkallar sizin en yakınınız, damak tadınızı ve neyi ne kadar alacağınızı bilen, size çürük çarık mal vermeyen aile bireyi gibi olan, emanete sahip çıkan kişilerdir. Müşterisiyle güvene dayalı ilişkisi olan, sosyal görevlerini bilen şehrimizin tüm bakkalları güvenle alışveriş yapabileceğimiz tek işyerleridir.” diye konuştu. ​​​​

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç