Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,14:17:15
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3281 0,24
EURO
35,0793 0,12
ALTIN
2.298,57 0,92
BİTCOİN
$70.794 0,84
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Kasım 2017 - 13:22
29 Kasım 2017 - 13:223 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Hakikat Bilincinin Kaybı” konferansı

Sakarya Üniversitesi Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından “Hakikat Bilincinin Kaybı” konulu konferans düzenlendi.

Hakikat Bilincinin Kaybı” konferansı
Toprak Turizm


SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa yazar Atasoy Müftüoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Geçmişte yaşamaya çalışıyoruz Müslümanların hakikat bilincini kaybettiğini belirterek konuşmasına başlayan Atasoy Müftüoğlu, “Bu bilinci kaybettiğimiz günden bu yana tarihe ve insana yabancılaştık. Geçmişe doğru düşünüyor, geçmişe doğru yürüyor, geçmişte yaşamaya çalışıyoruz. Geçmişte yaşamayı arzu ettiğimiz için bugüne ve geleceğe ilişkin çözümlerimiz yok. Geçmişe kapanan bir toplum dışa ve geleceğe açılan bir dünya tarafından altüst ediliyor. Dünyaya yabancılaştığımız için irademizi yok ettiği halde emperyalist güçleri fark edebilmiş değiliz” dedi.

Mevsimsel dindarlık olmaz Özgürlüklerin modern dünya anlayışı içinde değerlendirildiğini ifade eden Müftüoğlu, şöyle devam etti: “Özgürlükler bizim elimizde değil. Özgürlükler modern dünya sisteminin elinde. Cumhuriyet Türkiye’sinde 90 yıl boyunca yapılan İslami çalışma hangi başlık altında olursa olsun, kazanılan bazı özgürlükler var. Kamusal, toplumsal, siyasal, hukuki alanda özgürlük yok. Ama kamuda sakal özgürlüğü var. Bu zamanda sakal bırakmayın. Çünkü mevsimlik dindarlık olmaz. Maçoluğun, magandalığın olduğu ve kadın cinayetlerinin işlendiği bir toplumda yaşıyoruz. Ama kamusal alanda başörtüsü özgürlüğü var. Önce kadın algısını özgürleştirmeliyiz. Gençler için yeni bir özgürlük alanı daha açıldı. Artık nikâhlarınızı müftülükte kıydırabileceksiniz.” Hayatı fosil gibi yaşamamalıyız Geçmişte yapılanlardan çok bugün ne yapılması gerektiğinin konuşulmasının doğru olacağını söyleyen Müftüoğlu, herkesin eleştirilebileceğini, kimsenin eleştiriden muaf olmadığını ifade etti. Müftüoğlu “21. yüzyılla nasıl konuşacaksınız? Neyi konuşacaksınız? Geçmişte olan biteni yeteri kadar konuştuk. Önemli olan geçmişte ne olduğu değil bugün ne olması, nasıl olması gerektiğidir. Her alanda mülksüzleştirildik. Şunu bilmemiz gerekiyor. Bir kez Kuran-ı Kerim’ i okuyan biri hiç kimsenin eleştiriden muaf tutulamayacağını bilir. Artık fikirlerinizle konuşmalısınız. Düşünmek ve bir şeyler söylemek zorundasınız. Yoksa bu paradigmatik fosilleşmeyi aşamayacaksınız” dedi.

“Hayatı bir fosil gibi yaşamak ile hayatın öznesi olarak yaşamak arasında uçurumlar var” diyen Müftüoğlu, insanların artık kötüler arasında en az kötü olanı aradığını, hakikat mücadelesi gösterilmediğini söyledi.

Konferansın sonunda yazar Atasoy Müftüoğlu’na plaketi takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç