Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,12:33:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3665 0,15
EURO
34,9623 0,29
ALTIN
2.325,56 0,22
BİTCOİN
$69.882 1,18
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
29 Kasım 2017 - 13:50
29 Kasım 2017 - 13:504 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Dokurcun Jandarma Karakol Komutanlığı açıldı

Vali irfan Balkanlıoğlu, tadilata alınarak modern bir görünüme kavuşturulan Akyazı İlçesindeki Dokurcun Jandarma Karakol Komutanlığı'nın açılışını yaptı.

Dokurcun Jandarma Karakol Komutanlığı açıldı
MARMARA GÖZ


İlçe yöneticileri ve vatandaşlar tarafından karakol önünde karşılanan Vali Balkanlıoğlu, ilk olarak Jandarma tören angasını selamladı. Açılış programı öncesi şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Törene Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Kaymakam Ömer Kalaylı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Belediye Başkanı Hasan Akcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, İlçede görev yapan komutanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Karakol binalarının suç ve suçluyla mücadele etmenin yanı sıra bölge güvenliği açısından da son derece önem arz ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Alan hâkimiyeti konusunda Jandarmaya büyük işler düşüyor. Çünkü arazi anlamında ülke genelinin yüzde 95’inden sorumlu olan teşkilatımız, kaçaklığın men ve takibinden sınır güvenliğine kadar terörle mücadele anlamında da çok geniş alanlarda kara birlikleriyle topyekûn mücadelenin içerisinde olmuştur. Bu uğurda suç ve suçluyla, hain terör örgütleriyle mücadele ederken de birçok şehit vermiştir. Biz akşamları rahatça evimize gidip yataklarımızda rahat uyuyor, ticari faaliyetlerimizi sıkıntısız yapabiliyor, hayvanlarımızı uçsuz bucaksız dağlarda rahatça otlatabiliyorsak, bu Jandarma Teşkilatının caydırıcılığı ve fedakârlığı sayesindedir. “Jandarma beni yakalar ve adaletin önüne koyar” düşüncesi bile teşkilatımızın ne kadar caydırıcı olduğunu ortaya koymaktadır. Allah’tan korkmayan insanların yapamayacağı şey yoktur. Ama bir de farklı bir yanı var bu olayın, Maalesef Allah’tan korkmayan insanlar, Jandarmadan korkuyor. Nerede bir problem varsa insanın bütün dikkati oraya toplanır. Tabi ülkemizin Doğu ve Güneydoğusundaki personel eksikliğinin giderilmesi açısından buralarda personel tasarrufuna gidildi. Ancak tekrar ihtiyaç doğunca, karakolumuz bunca mahalle ve vatandaş güvenlikten yoksun kalmasın diye modern bir tadilatla yeniden hizmete giriyor. Mekânı da çok beğendim, yol kenarına kurulmuş gayet düz bir alan içerisinde. Rabbim tüm Askerlerimize burada kazasız, belasız güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Buranın bu denli güzelleştirilmesinde, tadilatında büyük emeği geçen değerli Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum. Devlet dediğimiz aslında tam da bu; ‘Dalları bir, kök aynı kök, kaynaklarını ve finansını milletimiz sağlıyor.’ Belediye, muhtarlık ya da biz katkı sağlamışız, fark etmez. Sonuç olarak burada milletimizin bir değeri yaşatılıyor. Eğer heba olup harabeye dönseydi, bir milli ekonomi daha kaybolup gidecekti” dedi. Karakol binasının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Balkanlıoğlu, ayrıca tören alanında bulunan tüm katılımcılarla beraber İslam Aleminin de “Mevlid Kandilini” kutladı.

Daha sonra dualar eşliğinde açılış kurdelesini keserek karakol binasını gezen Vali Balkanlıoğlu, Devletimizin, ülkenin en ücra köşesine bile yatırım ve hizmet getirmek için her türlü imkânı kullandığını, bunun da büyük devlet olmanın gereği olduğunu ifade ederek, bu güzel ve modern karakolda hizmet verecek tüm Mehmetçiklerimize görevlerinde üstün başarılar dilediğini ifade etti.

Açılış sonrası Dokurcun Mahallesini gezen Vali Balkanlıoğlu, çarşı esnafına da hayırlı ve bol kazançlar dileyerek kandillerini kutladı. Son olarak Assu ve Asaş Alüminyum Fabrikalarını ziyaret eden ve üretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, Akyazı’nın kalkınması için çaba gösteren tüm iş adamlarını kutladığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç