Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,05:12:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3568 0,12
EURO
34,9577 0,31
ALTIN
2.325,43 0,22
BİTCOİN
$70.781 1,87
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
31 Ocak 2015 - 16:15
31 Ocak 2015 - 16:152 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Elmas’tan Öğrencilere “Üslup” Uyarısı!

Öğrenci harçları meselesi, sosyal medyada öğrencilerle üniversite rektörü arasında gerginlik yarattı.

Elmas’tan Öğrencilere “Üslup” Uyarısı!
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler sosyal medya üzerinden harç ücretlerine tepki göstermeye devam ederken, rektör Muzaffer Elmas’ı da tweet yağmuruna tutmayı sürdürdü.

TWİTTER’DAN UYARDI

Öğrenciler “Katlamalı Harca Hayır” sloganı ile harç ücretlerine tepkisini dile getirmeye çalışırken, kendisine atılan tweetlere sinirlenen Rektör Elmas, bazı öğrencilerin kullandığı üsluba kızdı.

Twitter hesabından, önce harçlar konusundaki açıklamasını yayınlayan Rektör Elmas, ardından  “Son zamanlarda bazı öğrenciler üslup bakımından sınırı zorlamaktadır” diye yazdı.

“HARÇ KONUSU EKİBİMİZİN GÜNDEMİNDE”

Elmas konuyla ilgili yayınladığı diğer mesajlarında ise “Kayıt tarihimiz diğer üniversitelerden erken olduğu için erken açıklayanlardan biri de biz olduk. Devlet üniversiteleri aynı kanuna tabi. Harç konusu tüm ekibimizin gündeminde. Sürekli ilgililerle iletişim halindeyiz, mevcut durum ancak kanunla değişebilir. Bunun dışındaki sosyal medyada yer alan bilgilerin (erteleme, üniversite yetkisi vb.) tamamı yanlıştır. Boş yere yanlış algı ve beklenti oluşturmaktadır.” dedi.

“YETKİ BAKANLIK VE YÖK’TE”

Elmas, sosyal medyada yayınladığı ve “harç konusundaki açıklamam” başlığı altında verdiği açıklamasında ise, üniversitelerin YÖK’ün aldığı karar doğrultusunda ücretler aldığını, bu konuda yetkinin Bakanlar Kurulu ve YÖK’te olduğunu ve öğrencilerin tepkisini YÖK ile Maliye Bakanlığına ilettiklerini ifade ederek, “Üniversitelerin bu konuda farklı uygulama yapması mümkün değildir. Bu konuda YÖK tarafından üniversitelere uygulama esasları gönderilmiştir. Bunun dışında gelişme olduğunda paylaşılacaktır” dedi.

“Katlamalı Harca Hayır” adı altında facebookta bir topluluk sayfası da oluşturan öğrencilerin tepkilerinin sosyal medyada artarak devam edeceği sanılıyor.

 

(Haber Hülya Sürücü)

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç