SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,09:18:28
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3332 0,16
EURO
35,1435 0,11
ALTIN
2.242,43 0,05
BİTCOİN
$65.407 4,60
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
13 Aralık 2017 - 16:59
13 Aralık 2017 - 16:592 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 'Oku! Düşün! Uyan!' adlı konferans

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik Düşünce Eğitim ve Medeniyet Topluluğu tarafından “Oku! Düşün! Uyan!” adlı konferans düzenlendi.

SAÜ'de 'Oku! Düşün! Uyan!' adlı konferans
Yön Bul Akademi


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konferansa yazar Sait Çamlıca konuşmacı olarak katıldı. Konferansta okumanın önemine değinen Sait Çamlıca, içinde bulunduğumuz çağı okumadan da hiçbir şeyin öğrenilemeyeceğini dile getirdi. Çamlıca, “Okumayı asla bırakmayın. Sosyal hayatınız olsun. İslam coğrafyası olarak en büyük problemimiz cehalettir. Dünyayı yönetenlerin ortak özellikleri bilgiye sahip olmalarıdır. Çünkü bilgiye hakim olan dünyaya hakim olur” dedi.

Günümüz iletişim çağında bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığını belirten Çamlıca, “Çocukların felsefe düşüncelerini, akımları öğrenmek için felsefe öğretmenine ihtiyaçları yok. İstanbul fethinin sonuçlarını öğrenmek için tarih öğretmenine ihtiyaçları yok. İnternetten öğrenebiliyorlar. Çünkü bu çağda bilgi parmaklarının ucundadır. Artık asıl olan bilinç vermektir. En önemli soru ise bir insana düşünmek nasıl öğretilir? Daha da önemlisi bir insanın düşünmesi nasıl engellenir? Bize ve Orta Doğu üzerinde oyun yapanların kurdukları en önemli tuzak, düşünmeyen, sorgulamayan insan yapma projeleridir. Bunu başarmış durumdalar. Bu yüzden tek taraflı asla okumayın. Sadece aynı kişileri okumayın. Sürekli aynı yazarları okumayın. Çünkü tek taraflı okuyan düşünemez. Ne olursa olsun okuyun. Çünkü okumayı bırakmak, biraz ölmek demektir” diye konuştu.

Okumayan insanın düşünemeyeceğini ve dolayısıyla üretemeyeceğini ifade eden Çamlıca, “Neden çoğu icatları onlar yapıyor hiç düşündünüz mü? Onun için günde 20 sayfa bile olsa küçümsemeyin. Ömrünüzün sonuna kadar kitap okuyun. Bilgi avcısı olun. Aklın dili kalemdir, alim unutur kalem unutmaz” şeklinde konuştu.

Konferans, Çamlıca’ya hediyesinin takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç