19 Mart 2024|Salı,11:58:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3378 0,18
EURO
35,1022 0,23
ALTIN
2.235,16 0,37
BİTCOİN
$63.295 6,93
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Aralık 2017 - 11:56
14 Aralık 2017 - 11:563 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

AGD'den bilgilendirme toplantısı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi Siyer-i Nebi Yarışması, Mekke'nin Fethi programı ve Kudüs Gecesi programlarıyla alakalı bilgilendirme toplantısı yaptı.

AGD'den bilgilendirme toplantısı
Yön Bul Akademi


Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi 43. dönem faaliyetleri kapsamında Siyer-i Nebi Yarışması, Mekke'nin Fethi programı ve Kudüs Gecesi programlarıyla alakalı bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleşen programda bilgilendirmeyi AGD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu yaptı.

AGD Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu yaptığı açıklamada, "31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece Mekke'nin Fethinin yıl dönümü olarak kutlanacaktır. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kabe'nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yılda ülkemiz genelinde bir çok il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleşecektir. Bu yıl Mekke'nin fethi programı ayrı bir önem haizdir. Çünkü terör devleti İsrail mukaddes şehrimiz Kudüs üzerine hain planlarını hızlandırmaktadır. Ümmetin mahremine el uzatan bu zihniyete ancak Peygamberi bir yöntem ile cevap verilmelidir. Diplomatik ilişkilerin arkasına sığınarak sadece dille yapılacak olan kınamalar kafirin zulmünü durdurmayacaktır. Rahmetli Erbakan hocamızın ifadesiyle 'Kudüs coğrafi değil, imanı bir meseledir' der. Bu sorumluluğu imanı bir kararlılıkla üzerine alan AGD her yıl olduğu gibi bu yılda Mekke'nin fethi AGD Sakarya Şubesi olarak 16 ilçe merkezinde kutlayacaktır. Kutlama programı 19.54 başlaması bekleniyor. Adapazarı'ndaki program ise bu sene Orhangazi Kültür Merkezinde yapılacak " dedi.

Bu sene yapılacak olan Siyer-i Nebi bilgi yarışmasına çok sayıda gencin kayıt olduğunu açıklayan Öztopaloğlu, "Bu mücadelenin yegane temsili de Hz. Peygamber ve onun çizdiği kutlu yoldur. Bu vesileyle Aralık ayının 16'sında tüm ülkede eş zamanlı olarak Siyer-i Nebi bilgi yarışması gerçekleştirilecektir. Bu sene Sakarya genelinde 8 bin 302 genç kardeşimiz yarışmamıza kaydolmuştur. 16 ilçemizde 142 sınav merkezi ve 400 salonun üzerinde sınavımız gerçekleşecektir. Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye giren gençlerimize Mekke'nin fethi programında hediyeleri takdim edilecektir" diye konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç