19 Mart 2024|Salı,12:23:43
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3387 0,18
EURO
35,1267 0,16
ALTIN
2.238,95 0,20
BİTCOİN
$63.413 6,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Aralık 2017 - 12:18
14 Aralık 2017 - 12:187 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Sinerji Ekibi’nden birlik mesajı

Sakarya Sinerji Ekibi Aralık ayı toplantısı, MÜSİAD Sakarya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sakarya Sinerji Ekibi’nden birlik mesajı
Yön Bul Akademi


Sakarya’daki kamu kurumları ve STK temsilcilerinden oluşan Sakarya Sinerji Ekibi’nin 2017 yılı Aralık ayı toplantısı, MÜSİAD Sakarya Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Aralık ayı toplantısında Meslek Yüksekokullarındaki kontenjanların durumu ve MYO Çalıştayı, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri kapsamında işletmelerin gerçekleştirdiği öğrenci talepleri, SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliği, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ERBAP Projesi ve Kayıt Dışı Çalışma ve Çalıştırma konularında paylaşımlarda bulunuldu.

Gerçekleştirilen toplantıda örnek platformlardan biri haline gelen Sakarya Sinerjisi için tüm kurumlar birliktelik mesajı verdi.

Meslek Yüksekokullarında İş Garantili Bölümler Açılmalı

Meslek Yüksekokullarındaki bazı program kontenjanlarının istenilen düzeyde sağlanamadığını dile getiren SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Sanayi ve Endüstrisinin her anlamda güçlü olmasına ve sektörün özellikle ihtiyaç duyduğu makine, imalat, tekstil gibi alanlarda neredeyse mezun olur olmaz iş bulma imkanı yakalanabilmesine karşın öğrencilerin kendilerini daha kolay programlara yönlendirdiklerini belirtti.

Sakarya istihdam ihtiyaçları doğrultusunda bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Sarıbıyık; “İhtiyaç duyulan istihdam alanlarının belirlenmesi ve bu alanlara yönelik öğrenci ve ailelerin bilgilendirilmesinin gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda Sakarya Sinerji Ekibi olarak üzerimize önemli görevler düşüyor” dedi. İş ve mesleklerin doğru tanıtımıyla ve yapılacak doğru yönlendirmeler ile aynı zamanda sanayicilerimizin de bilgilendirilmesiyle bu sürecin daha verimli yürütülebileceğini söyleyen Sarıbıyık, yapılacak çalışmalar ile Meslek Yüksekokullarında iş garantili açılacak bölümlerin hem öğrencilere, hem ailelerine hem de Sakarya İş Dünyasına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli Öğrenci Talepleri Alınıyor

SAÜ Teknoloji Fakültesi bünyesinde uygulanan 7+1 ve MYO’lar bünyesinde uygulanan 3+1 Eğitim Modelleri kapsamında işletmeler öğrenci taleplerini www.muys.sakarya.edu.tr adresinden online olarak gerçekleştirebilecekler. Talep sisteminin bahar yarıyılı için aktif hale getirildiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri kapsamında önemli adımlar atıldığını, gerçekleşen uygulamalarla birlikte farklı üniversitelere rol model olunduğunu söyledi. Bu oluşumda Sinerji Ekibi’nin rolünün büyük olduğunu ifade eden Sarıbıyık, teşekkürlerini iletti.

SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliği Kuruldu

Üniversite öğrencilerine yönelik geliştirilen ve yürürlüğe konulan SakaryaGİAD Öğrenci Temsilciliği Uygulaması, Türkiye’de bir ilki temsil etti.. Gerçekleştirilen uygulamada, SakaryaGİAD bünyesinde yer alan bir öğrenci temsilciliği koordinatörlüğünde ve yürütülecek faaliyetler kapsamında üniversite öğrencilerinin SakaryaGİAD ve bağlı üye kuruluşlarıyla bütünleştirilmesi hedefleniyor. Uygulama nezdinde öğrencilerin mezun olmadan kuracakları işbirlikleri ve iletişim ile STK larla birlikte rahatlıkla hareket edebileceğini belirten SakaryaGİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korkmaz, öğrencilerin bu sayede iş dünyasını daha yakından tanıyacaklarını, düzenlenen eğitim programları, bilgilendirme seminerleri vb. etkinlikler sayesinde kendilerini daha iyi yetiştirme fırsatı yakalayabileceklerini vurguladı.

Uygulama kapsamında farklı iller nezdinde de bağlantılar kurulabileceğinin altını çizen Korkmaz, başta Sakarya olmak üzere hemen hemen Türkiye’nin her yerindeki temsilcilikleri doğrultusunda gerekli iletişimin kurularak öğrencilerin yönlendirilebileceğini belirtti.

Mesleki Teknik Eğitim’de ERBAP Projesi Başlatıldı

Sakarya’da oluşturulan bu olumlu sinerjinin örnek bir yapı teşkil ettiğini belirten Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, mesleki ve teknik eğitimde yenilenme çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Proje bazlı önemli çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Töre, son olarak ERBAP Projesinin uygulamaya konulduğunu, bu proje ile öğrencilerin performanslarını arttırmaya yönelik faaliyetleri sektör işbirliği ile yürütme, motivasyon ve heyecan kazandırarak rekabete yöneltme, kurumsal düşünme, öz değerlendirme ve vizyonel bakış açısı kazandırma yönlerinde önemli katkılar kazandırma hedefinde olunduğunu söyledi.  Tüm meslek okullarında yenilik ve değişimle gelen karmaşıklığa karşın, planlı bir model olma ve meslek okullarına vizyonel bakış açısı kazandırabilme açısından bu projnin önem arz ettiğini dile getiren Töre, proje ile kurumsal düzeyde stratejik planlar ve meslek okullarında yerine getirilmesi zorunlu sorumluluklar arasında gerekli bütünlük ve uyumun sağlanabilmesi amacıyla kapsayıcı bir anlayış benimsenerek tüm kurumlara yön verebilecek, öncelikleri belirlemede yardımcı olabilecek bir politika oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

“Kayıt Dışı Çalışma ve Çalıştırma” İşletmeler İçin Daha Büyük Bir Risk Taşıyor

İşletmelere yönelik kayıt dışı çalışmalar ve istatistikleri hakkında bilgiler aktaran SGK Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş, yasal prosedürde işlemlerini tamamlayan işletmelere yönelik farklı teşvikler olduğunu ve bu işletmelerin çok daha cüzi ücretlerle karşılaştıklarını belirtti. Her kayıt dışı verinin çok daha yüksek cezalara sebep olabildiğini ve bu nedenle işletmelerin kapanma noktasına dahi gelebileceğini söyledi. Öncelikle kayıt dışı istihdamın meydana getirdiği tahiribatın ülke ekonomisine büyük zararlar getirdiğinin altını çizen Çavuş, işletmelerin bu konuya ciddiyetle ve hassasiyetle yaklaşması gerektiğini, bunun milli bir mesele olarak görülmesi gerektiğini ve gerekli görüldüğü taktirde SGK il Müdürlüğü’nün her türlü desteğe açık olduğunu belirtti.

Otomotiv Sektörü ve Yerli Otomobil ile İlgili Sakarya Olarak Birlikte Çalışmalıyız

Aralık toplantısına ev sahipliği yapan MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun, son zamanlarda dikkat çeken ve ülkemiz için milli bir duruş olarak tanımlanan yerli otomobil ve otomotiv endüstrisi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle otomotiv ve otomotiv yan sanayisi olarak güçlü bir konumda olan Sakarya’nın bu potansiyelini iyi kullanması gerektiğini belirten Coşkun; “Sakarya Sinerji Ekibi’ni Sakarya’daki tüm kamu kurumları ve STK’lar oluşturuyor. Bu bağlamda ekip olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Özellikle yerli otomobil konusunda özverili bir şekilde Sakarya için birlikte hareket etmeliyiz” dedi. Öğrenci topluluklarıyla birlikte farklı aktiviteler içerisinde olduklarını belirten Coşkun, öğrencilerle her daim bir arada olunması ve onların doğru yönlendirilmeleri hususunda etkinliklere imza atılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç