SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,06:10:58
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3378 0,18
EURO
35,1809 0,01
ALTIN
2.246,78 0,14
BİTCOİN
$65.894 2,94
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
14 Aralık 2017 - 12:27
14 Aralık 2017 - 12:273 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sözlük kurucularından tavsiyeler

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Geleceği Yönetenler’ isimli etkinliğe, Uludağ Sözlük ve İnci Sözlük kurucuları konuşmacı olarak katıldı.

Sözlük kurucularından tavsiyeler
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMK) tarafından düzenlenen ‘Geleceği Yönetenler’ isimli konferansa Uludağ Sözlük’ün kurucusu İsmail Alpen ve İnci Sözlük’ün kurucusu Serkan İnci konuk oldu.

Yazılım konusunun önemine değinen Uludağ Sözlük kurucusu İsmail Alpen, yazılımın herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Uzun yıllar yazılımla ilgilendiğini ifade eden Alpen, “Yazılım herkese çok yakındır ama kimse girmek istemez. Ben yaptığım her şeyi yazılımla yaptım. Yazılımı bir çamurlu su olarak düşünün. O suya girmeniz gerekiyor ve elinizi kirletmeniz gerekiyor. Ama herkes kenarından dolaşmayı tercih ediyor” diye konuştu.

Üniversite kişisel gelişime katkı sağlıyor

Üniversitede öğrenim görülen bölüm ile çalışılan işin her zaman aynı olması gerekmediğine dikkat çeken Alpen, kendisinin de Tekstil Mühendisliğinden mezun olduğunu ancak mesleğinin her zaman yazılım olduğunu söyledi. Üniversite eğitiminin önemine değinen Alpen, “Ama 10 yıl sonra mezun olmuş olsam da üniversite mezunu olmanın çok önemli olduğu düşünüyorum. Üniversite mezunu olmak kişisel gelişimin en önemli basamağıdır. Fakat asıl zorluk okuduğunuz bölüm değildir. Burada asıl nokta zorlukların bir bütün olması ve insanın aştığı her bir zorluğun gelişimine sağladığı katkılar olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rakipleriniz küreselleşiyor

Bireyler olarak küresel çapta bir yarışın içerinde bulunulduğu ifade eden İnci Sözlük kurucusu Serkan İnci, “Düzey artık Türkiye’de mücadele değil global mücadele olmuşken ve siz şuan da endüstri mühendisiyken öğrenmeniz gereken solidworks ya da autocad’i öğrenmiyorsanız sizin rakibiniz Van’da Ankara’da mezun olmuş insan değil, Hollanda’da Amerika’da Hindistan’da bütün hayatını bu işe adamış gençlerdir” şeklinde konuştu.

Yüzde 80 İsrail’e Bağımlıyız

Geleceğin mesleklerine kapalı olduğumuzu belirten İnci, “Bir şeyler değişiyor, yazılım, teknoloji ilerliyor. Sizin şuan 40 yaşında olan adamdan bir farkınız olması lazım. Bu fark nedir? Muhasebecilik, yolda araba sürmek, taşımacılık aynı sistemse değişen ne? Değişen bilgisayar. Sen yazılımı bilmek zorundasın. Türkiye’nin en büyük açığı siber güvenlik. Siber güvenlikte yüzde 80 İsrail’e bağlı durumdayız” ifadelerini kullandı.

Fikirlerini Üretime Geçirin

Fikirleriniz üretime geçirmenin en önemli adım olduğunu ifade eden İnci, “Şuan çok popüler olan Ethereum  isimli bir dijital para birimi var ve değeri 50 milyar dolar. Bunu yapan ise  Kanada da 22 yaşında Vitalik Buterin isimli bir kişi. Sizinle aynı yaşta olan bir insan sadece yazılımla ülkesine ve kendisine bu değeri katabiliyorsa, bu adam bunu çıkardıysa ve sizin bu trendlerden haberiniz dahi yoksa bir farkınız yok demektir” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç