Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,02:23:18
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3813 0,20
EURO
35,1898 0,36
ALTIN
2.325,07 0,20
BİTCOİN
$71.027 2,52
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Aralık 2017 - 13:35
15 Aralık 2017 - 13:353 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Nuh'un Kızı' konulu söyleşisi yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Nuh’un Kızı’ konulu söyleşi ve ardından imza günü programı gerçekleştirildi.

Nuh'un Kızı' konulu söyleşisi yapıldı
MARMARA GÖZ


Programa ‘Nuh’un Kızı’ kitabının yazarı Mukadder Gemici konuşmacı olarak katıldı. Sapanca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleşen programlarda Gemici, öğrencilerin ve Sakaryalı kültür sanat dostlarının sorularını cevaplayıp, ardından katılımcılar için kitabını imzaladı.

 

‘Nuh’un Kızı’ konulu söyleşi ve imza günü programına katılan Yazar Mukadder Gemici, “Metin yazarlığı yapıyordum. Bir zaman sonra bazı yaşanmış olaylardan hikayeler çıkarmaya başladım. Sonra Türk hikayeciliğinin yaşayan öncü isimlerinden Mustafa Kutlu'ya hikâyemi gönderdim. Ertesi gün bir telefon geldi, hikayedeki bazı kısımları düzeltmemi istedi. Hikayelerimi yayınlayacağını söyledi. 7-8 yıl aynı kurumda çalıştık ancak yazmaya dair bir konuşmamız olmamıştı. Peşinden hikayeler yayınlanmaya başladığında yazmak konusunda daha disiplinli ve şevkle yazmaya başladım. Sonra Mustafa Kutlu bu hikayeleri kitap haline getirmemiz gerektiğini ifade etti. Kitabım çıkınca arayanlar soranlar oldu. Artık yazdığım o metinler farklı bir boyut kanazarak beni yazarlık serüvenine sürükledi” dedi.

Gemici, “Bir hikaye yazmıştım, ismi Aziz Messi’ydi. Göçmenlerin feribot kazalarının dayanılmazlığı beni bir hikaye yazmaya sürükledi. Mustafa Kutlu beyefendi bu hikaye üzerine aradı beni ve hikayenin sonunu değiştirmemi söyledi. Bu hikayenin sonu böyle bitmemeli dedi. Mustafa Bey çünkü bir umut insanıdır. Ne kadar yenik olsak da umudu aşılayan bir insandır. Yazdığım hikayelerin sonuna çok inanırım. Severek bitiririm hikayemin sonlarını. Mustafa Kutlu'nun ve kendimin istediği bir cümle ile sonlandırdım hikayeyi. Bu yazma süreçlerinde adım adım yazmaya dair büyük kazanımlar elde ettim. Bir ustanın ışığından faydalanmanın yazara katkısı çok önemlidir. Bu bana bazı kitapları bir usta gözüyle süzme imkanı sağladı. Yazdığım hikayeleri kimi zaman bir maden işçisi gibi çalışarak yazıyorum. Bir hikaye yazıyorum şuan, o hikayeyi tamamlamak için çeşitli kitaplar, dokümanlar biriktirdim. Yazmak da okumak da sabır işidir. Önemli olan bu yoldaki çabadır” diye konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç