Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,05:32:30
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3666 0,15
EURO
34,9679 0,28
ALTIN
2.325,52 0,22
BİTCOİN
$70.635 1,72
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Aralık 2017 - 14:20
15 Aralık 2017 - 14:205 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı

Sakarya Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini değerlendirme amacı ile bir toplantı düzenlendi.

SAÜ'de 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında düzenlenen Değerlendirme Toplantısı, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, Koordinatörler ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri Genel Sekreterlik ve bağlı Daire Başkanlarının katılımı ile Sapanca Güral Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıda SAÜ Lisans Programlarında sürdürülmekte olan eğitim-öğretim programlarının güncellenmesi çalışmaları, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon uygulamaları konuları değerlendirildi.

Kalite Süreçleri Ülkemizde Tüm Kurumlara Yayılmalı

Kalite süreçlerine ilişkin Sakarya Üniversitesi’nin göstermiş olduğu başarılar konusuna değinen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geliştirdikleri sistemin tüm dış değerlendirmelere uygun olduğu bu sayede Sakarya Üniversitesi’nde herhangi bir bilgiye anında erişildiğini ifade etti. Çalışmalarıyla Türkiye'deki kamu kuruluşları ve üniversitelere model olduklarını belirten Prof. Dr. Elmas, kalite konusunun tüm kurumlara yayılmasını arzu ettiğini söyledi.

Sakarya Üniversitesi olarak Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm getirmek istediklerini ifade Rektör Elmas, “Ülkemizde başarılı birçok kurum var. Bu kurumlar bizim sistemimiz gibi şeffaf ve erişilebilir bir sistem ile yönetilebilse çok daha başarılı olur. İşin özü aslında çok basit. Dünyadaki değişim ve yeniliklere ayak uydurabilmek için bazı niteliklerin olması gerekiyor. Kritik düşünme becerisi olsun, girişimcilik becerisi olsun, analitik düşünme olsun, grup yönetimi becerisi olsun böyle 5-6 tane niteliklere sahip olunmalı.  Bunu kavramadığımız zaman eğitim öğretim ile ilgili her şey işlemden ibaret olur” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi'nin bilişim altyapısı SABİS hakkında bilgiler veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SABİS’in yeni modülleri tanıttı. Prof. Dr. Kocabıçak, SABİS ile ilgili, akademisyenlerin görüşlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

BAP Projeleri

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından yapılan destekler, yayınlar ve kabul edilen projeler hakkında bilgi veren Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Özkan Toplan, 2018 yılı hedeflerinden bahsetti.

Prof. Dr. Toplan, Sakarya Üniversitesi’nin sağlamış olduğu Sanayi İşbirliği Projesi, Dış Kaynaklı Desteklere Teşvik Projesi, Acil İhtiyaç Destek Projesi, Tez Projeleri ve Bilimsel Etkinliklere Katılım Projeleri hakkında destek ve teşvikler hakkında bilgiler verdi.

Araştırma Geliştirme Merkezleri

Sakarya Üniversitesi Araştırma Geliştirme Merkezi (SARGEM) Müdürü Prof. Dr. Hatem Akbulut, merkez bünyesindeki çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Prof. Dr. Akbulut, SARGEM bünyesinde Karakterizasyon Merkezi (KARMER), Lityum – İyon Pil Araştırma-Geliştirme ve Uygulama Merkezi (LİPGUM),Otomotiv ve Enerji Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTEGEM) ve Yapılarda Sismik Dayanım Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (YASDAGEM)  bulunduğu söyledi.

Teknokent ve Adaptto’nun 2018 hedefleri

Sakarya Teknokent ve bünyesinde faaliyet gösteren, Adapazarı Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) çalışmaları ve projelere verdikleri desteklerden bahseden Teknokent Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, faaliyetler ve işbirlikleri konusunda bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Engin, Sakarya Teknokent’in Teknoloji Geliştirme Bölgeleri sıralamasında, Kendi Yaş Gurubu Kategorisinde 5’inci, Genel Sıralamada ise 11’inci olduğunu söyledi. Teknokent bünyesinde 78 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Prof. Dr. Engin, Sakarya Teknokent 3. Ar-Ge binasının ise 21 Aralık 2017 tarihinde açılacağının bilgisini verdi.

Adaptto’nun 2017 yılı faaliyetleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Tahsin Engin, 52 ARDEB Projesi Başvurusunun tamamlandığı belirtti. Prof. Dr. Engin 2017 yılında 61 girişimcinin desteklendiğini, 17 tane de patent başvurusunda bulunulduğu söyledi.

Stratejik Plan Değerlendirmesi

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (SAÜDEK) Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci,  Sakarya Üniversitesi’nin stratejik planları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Kahveci, Rutin olarak her yılsonunda yapılan Stratejik Planın İzlenmesi kapsamında 2017 yılı performans izleme işlemleri, Üniversitenin gelecek dönem stratejik planı olan 2019-2023 Stratejik Planının hazırlanması işlemleri, Kurumsal olarak uygulanan anketler ve sonuçları, Kurumsal Yönetim Bilgi Sistemi ile Kalite Yönetim Bilgi Sistemi konularında bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç