27 Nisan 2024|Cumartesi,02:35:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.820 1,10
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
21 Aralık 2017 - 08:40
21 Aralık 2017 - 08:404 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SATSO 2018 bütçesi onaylandı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO 2018 bütçesi onaylandı
Toprak Turizm


Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1143 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kasım ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte Çin ve Hindistan’ı, tüm dünya ülkelerini geride bırakarak son 6 yılın en iyi oranı olan yüzde 11,1 ile hamdolsun en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Hükümetimizin bizlerin taleplerini dikkate alarak başlattığı üretim, istihdam ve finansman destekleriyle ekonomimize hız kazandırması, piyasaya güven sağlaması bu sonucu beraberinde getirdi. 2018 yılının ilk çeyreğinde de tüm sektörlerde gerekli canlılık ve güvenle, istihdam ve yatırım teşviklerinin devamıyla iş dünyamız gayretini sürdürecek, ekonomideki daralma azalacak ve ülkemiz inşallah hedeflerine ulaşacaktır.

İstihdam Seferberliğinde 15 bini aştık

İşsizlik rakamlarında da güzel gelişmeler var. Türkiye'de işsizlik oranı, Eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre 0,7 puan azalarak yüzde 10,6 oldu. İş gücüne katılma oranı ise 0,8 puan artarak yüzde 53,6 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın TOBB’da başlattığı istihdam seferberliğinin başarılı bir sonuç verdiğini görüyoruz. 2017 yılında şu ana kadar 1,5 milyon kişiye sağlanan ilave istihdamın Türkiye için bir rekor olduğunu Cumhurbaşkanımız ifade etti. Sakarya’mız da bu süreçte başarılı oldu. Ağustos sonunda 15 bin 100 kişiyi aştık. İŞKUR İl Müdürümüzden rakamları aldım, gayretleri için teşekkür ediyorum.


Yerli Otomobile Ev Sahibi Sakarya İçin

2018 yılında hedeflerine daha da yakınlaşan, milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya’ya ulaşma yolunda mesafe almış, yerli otomobile ev sahibi olan bir şehir için projelerimizi hızla tamamlayacağız. Özellikle turizm alanında nitelikli projeleri şehrimize kazandırmak niyetindeyiz. Sakarya’mız her alanda yüksek potansiyeli olan bir şehir. Tüm ilçelerimizin sahip olduğu değerleri harekete geçirmek istiyoruz. Çalışmalarımızda yol gösteren ve destekleri olan Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Belediye Başkanlarımıza, Rektörümüze ve paydaş kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum.

SATSO 2018 Yılı Bütçesi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu’nun detaylı açıklamasının ardından bütçe maddeleri meclis üyeleri tarafından yeterince müzakere edildi.

SATSO 2018 yılı bütçesi ile ilgili Meclis Üyeleri; Yusuf Murat Emir, Adnan Borazancıoğlu, Behlül Bayrak, Osman Nuri Ürküt,  Hakan Tenekeci değerlendirmelerde bulundu.

Meclis Üyeleri 2018 yılını tahmin edebilmek için 2017 yılını iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladılar. Başarılı bir bütçe çalışması olması sebebiyle memnuniyetlerini dile getirerek başta yönetim kurulu başkanı olmak üzere meclis ve personele ve emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Bütçe hazırlama çalışmaları ile ilgili Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk’ün açıklamalarının ardından SATSO 2018 yılı Gelir Ve Gider Bütçesi meclis üyeleri tarafından 9.882.509- TL  ile oylanarak kabul edildi.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç