27 Nisan 2024|Cumartesi,08:15:35
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$62.881 1,98
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Aralık 2017 - 13:19
23 Aralık 2017 - 13:196 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
6 dakika da okunur
0 yorum

Erçağ ateş püskürdü

Sakaryaspor’da alacakları ödenmedi gerekçesi ile TFF’ye başvuran ve serbest kalan tecrübeli oyuncu Erçağ Evirgen, son dönemde yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı.

Erçağ ateş püskürdü
Yön Bul Akademi


Yönetimi sert sözlerle eleştiren Erçağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2016-2017 sezonu başında menajerim Volkan Şahinel tarafından Sakaryaspor’un ve bu şehrin sana ve şampiyonluğa ihtiyacı var sözleriyle 10 dakika bile düşünmeden başladı Sakaryaspor maceram...

2016-2017 sezonunda iyisiyle kötüsüyle play-off oynayarak Sakaryaspor’u bir üst lige taşımayı başardık. Bütün sezon boyunca hiç bir şeyi sorun etmeden bulunduğumuz ligi ve rakiplerimizi hiç bir zaman küçümsemeden her daim elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. İyi oynadığım günlerde oldu çok kötü oynadığım günlerde. Alkışlandığım günlerde oldu, eleştirildiğim günlerde. Ama biliyordum ki binlerce insan sadece Sakaryaspor 'un başarısına odaklanmıştı. Toz konduramıyorlardı bizlere. kızıyorlardı küsüyorlardı ama her zaman yanımızdaydılar. Sıkılmışlardı alt liglerden, haklıydılar çünkü yıllardır bu büyük camia alt liglerde mücadele ediyordu ve artık şampiyonlukların zamanı gelmişti. Bir an önce alt liglerden kurtulup bu büyük camianın layık olduğu yere çıkması gerekiyordu. Bende elimden geldiğince yaşamış olduğumuz şampiyonluğa katkıda bulundum ve verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururunu yaşadık...

2017-2018 sezonunda benim Sakaryaspor’a gelmeme vesile olan abim ve menajerim Volkan Şahinel ile istişare edip durum değerlendirmesi yaptık. Takımın transfer komitesi 4 tane kanat oyuncusu transfer etmişti. Bu transferler ile birlikte 6 tane kanat oyuncusu olmuştuk. Başkanımızla yapılan görüşmelerde eğer gerekirse bonservis getirip ayrılabileceğimizi söyledik. Sonuçta biz görevimizi yapmış ve bir üst lige çıkmıştık. Fakat başkanın sözleşmen 2 senelik ve bir yere gidemezsin demesiyle gelen tüm teklifleri reddettik.

Bu süreçten sonra lig başlamıştı ne şampiyonluk için bize vaat edilen primler ödenmiş ve ne de peşinat ödemelerimiz yapılmıştı! Bu takımı şampiyon yapmış oyuncular bir anda eski olmuştu! Günler geçti bazı takım arkadaşlarımın evine haciz geldi üzüldük. Kurban Bayramı geldi memleketimize cebimizde kuruş olmadan gittik! Ama sonradan öğrendik ki bu sadece eskilere yapılan bir tarifeydi. Teknik ekip, eski şampiyon yapan oyuncular eski...

Önce şampiyon yapan teknik ekip gitti biz sustuk çalıştık. Kadroya girdim veya giremedim ama hiç bir zaman ne bir takım arkadaşıma ne hocalarıma ne kulüp personeline ne de yöneticilere en ufak bir terbiyesizliğim saygısızlığım olmadı. Hiç bir antrenmanı kaçırmadığım gibi antrenmanlarda da en çok çalışanlardan olmak için mücadele ettim. Sezon başından beri duyduğum bu hafta ödeme yapacağız, gelecek hafta bütün alacaklarınızı kapatacağız ya da şu maçı geçelim kimsenin bir kuruş alacağı kalmayacak gibi bir çok kez kandırıldık.

Bu yapılanlara daha fazla tahammül edemedim ve hiç bir arkadaşımı etki altında bırakmamak için kimseye bir şey söylemeden tek başıma TFF'ye başvurdum. Birçok kulüpte para sıkıntısı çektim, hiç para almadan oynadığım zamanlarda oldu. 25 kişilik bir takımda hiç kimse parasını alamıyorken ben neden isyan edeyim.

Anlatılacak o kadar çok şey var ki... Gerisi bende kalsın.

"Erçağ sözünde Durmadı" diye yapılan bir haber var. Ben bir aile babasıyım bir oğlum ve bir eşim var. Şampiyon olduktan sonra hiç bir ödeme almayan hayatını futboldan kazandığı ile devam ettirmeye çalışan bir aile babasıyım!!! Ve bize her hafta ödeme sözü veren fakat hiç bir şey yapmayan bir kulüp başkanı!

TFF'ye gitme nedenim asla para değil. Sadece yapılanlara bir tepki göstermek istedim. Parasız zamanlar tabi ki olur ancak bu parasızlık herkese eşit olarak olduğu takdirde.

Yöneticilere sizler çifte standart uyguluyorsunuz takım içinde inanılmaz bir huzursuzluk var ama herkes içine atıyor dedim. Benimde bir ailem var ve onlara karşı olan sorumluluklarım var. Sizlerin verdiği sözlere göre bizde hayatımızı şekillendiriyoruz ama artık zor durumdayız dememe rağmen değişen hiç bir şey olmadı.

Şampiyon olduğumuzda vaat edilenleri bırakın bir kenara kulüp başkanının 7 ay önce yapması gereken ödemelerin çeyreği bile ödenmedi. Bu bir tek bana değil bu takımda eski diye tabir edilen bu takımın şampiyonluğunda emeği geçen her takım arkadaşıma yapıldı.

Şimdi kamuoyuna soruyorum her gün farklı vaatler veren ve sözünü tutmayan başkan mı? Futbol oynayarak hayatını devam ettiren bizler mi sözümüzü tutmadık?

Bana her zaman desteğini veren, yüreğini açan ve çok güzel dostluklar edindiğim bu şehre hiç bir zaman ihanet etmedim. Sadece hakkımı İstedim. Bir buçuk sezonluk bu süreçte bizlere her şartta destek olan taraftarlarımıza ve Sakarya halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer biraz hakkım geçtiyse Sakarya halkına ve taraftarlarımıza hakkım helal olsun. Layık olduğu liglerde mücadele etmesi dileğiyle.

 

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç