Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,13:55:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3741 0,18
EURO
34,9990 0,19
ALTIN
2.325,81 0,23
BİTCOİN
$69.943 0,94
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Aralık 2017 - 10:37
27 Aralık 2017 - 10:379 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
9 dakika da okunur
0 yorum

Adapazarı’na 81 yatırım

Yerel Buluşmalar toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, “Lokomotif ilçemiz olan Adapazarı’nda ulaşım, çevre, altyapı, eğitim ve spor başlıklarında yatırımları hayata geçirdik. ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ dedik ve 68 milyonluk asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yeni yılda vizyon projeler için düğmeye bastık. Demokrasi Meydanı, Katlı Otopark, SEKAY, Kongre Merkezi, Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası gibi dev yatırımlarımız Adapazarı’nda hayata geçecek” derken; MKYK Üyesi Uncuoğlu, “Hep beraber Tür

Adapazarı’na 81 yatırım
Toprak Turizm


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerel Buluşmalar kapsamında düzenlenen istişare toplantılarının ilki AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı’yla gerçekleştirildi. Reisoğlu Restoran’daki buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Adapazarı Belediyesi Bürokratları, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, kadın ve gençlik kolları başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, teşkilat mensupları, mahalle temsilcileri, gençler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda katılımcılar söz alarak talep ve isteklerini dile getirdi.

Geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz

Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, “2019 seçimi bugüne kadar yapmış olduğumuz seçimlerden çok daha önemli olan bir seçim. Yeni bir dönem başlayacak. Sizin ile birlikte bugüne kadar hep birlikte başarılı sonuçlara imza attık. İnşallah önümüzdeki seçim sürecini de atlatarak geleceğe daha emin adımlar ile yürüyeceğiz. Bu toplantıyı düzenlediği için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimize ve Büyükşehir bürokratlarına da teşekkürlerimi iletiyorum Allah yar ve yardımcımız olsun.”

İstişareyle çözüm üretiyoruz

Toplantının hayırlı olmasını dileyerek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “2014 seçimlerinden sonra tüm il Büyükşehir hizmet alanına girdi. Bizde Büyükşehir olarak her ilçemize hizmet götürmeye çalıştık, çalışıyoruz. Adapazarı bizim lokomotif ilçemiz. İyi niyetle işler yapmaya çalışıyoruz. Belki gözden kaçırdığımız, küçük dokunuşlar ile düzeltebileceğimiz örnekler olabilir. Bunları sizlerin sayesinde çözüme kavuşturacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile burada toplandık. Allah’a şükür Sakarya’da çözülemeyecek bir sorun yok. Şehrimizi ciddi hizmetlerle buluşturuyoruz. Önemli bir sürece giriyoruz. Hepimiz buradayız. Sizlerin önündeyiz. Her sorunu göğüslemeye hazırız. Önümüzde 2019 seçimleri var. Bu önemli seçimi birbirimize sahip çıkarak çok verimli geçireceğimize inancım tam.”

İlçemizi baştan aşağı yeniledik

Adapazarı ilçesine yapılan yatırımlardan kısaca bahseden Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir olarak Adapazarı’nda çok önemli hizmetleri hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde ilk olarak depremin izlerini ortadan kaldırdık. Kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına hız verdik. Cadde güzergâhlarını yeniledik. Şehrimize yeni yeşil alanlar kazandırdık, yaşam alanları oluşturduk. Adapazarı’na yeni otoparklar, duble yollar, bulvarlar ve kavşaklar kazandırdık. Ulaşım Master Planı ile toplu taşıma filomuzu güçlendirdik. Kültürel çalışmalara hız verdik. İlçemize yeni kültür binaları kazandırdık. Sosyal hizmetlerde devrim niteliğinde yenilikler yaptık ve bu alanda Türkiye 3.sü olmayı başardık. Büyükşehir olarak eğitime katkılar sunduk ve modern binalar inşa ettik. Spora ve sporcuya büyük destek verdik. Yeni spor tesisleri inşa ettik. Adapazarı’na modern binalar kazandırarak önemli hizmetlerin kullanımına

sunduk. SASKİ ekiplerimiz tarafından, ilçemizin içmesuyu, kanalizasyon hatlarını yeniden inşa ettik. Akçay Barajımız ile şehrimize yeni su kaynakları ve enerji imkânları sunmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vizyon projeler

Başkan Toçoğlu, “Adapazarı’na yeni yatırımlar kazandırmak için düğmeye bastık ve modern projeler hazırladık. AFA’yı yıktık ve yeni kongre merkezimizin projesini açıkladık. Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir merkezi şehrimize kazandırıyoruz. Şehrimizin önemli noktalarından bir tanesi olan Demokrasi Meydanı için vatandaşlarımızın görüşlerine öncelik verdik ve bu doğrultuda yeni bir proje hazırladık. Ayçiçeği Vadisi projesi ile Bisiklet Adası projesini birleştirerek Yenikent’e yapılmasını kararlaştırdık. Atatürk İlkokulu’nun olduğu alana yeni bir otopark kazandırmak için düğmeye bastık. SEKAY projesi ile 100 Milyon TL lik bir yatırımı şehrimize kazandırıyoruz. Maltepe Sosyal Tesisleri’ni halkımızın kullanımına açıyoruz. Çalışmalarımız tamamlanmak üzere. SAMEK binamız, çocuk oyun alanlarımız ile çok güzel bir tesis inşa ettik” dedi.

Lider ilçe Adapazarı

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Adapazarı şehrimizin motor gücüdür. Siyasetin nabzı burada atar. İş hayatı buradadır. Gelecek yıllarda da Adapazarı bu liderliği sürdürecektir. Önümüzde yatırımlar var. Hizmetlerimizin çoğu Adapazarı’na odaklanmış bir şekilde. Adapazarı önceki yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da lider ilçe olma özelliğini taşıyacaktır. Mahallelerin liderleri ise sizlersiniz. Seçimler mahalle siyaseti ile kazanılır. Bizim Adapazarı’nda mahalle başkanlarının liderliğine her zaman ihtiyacımız var. Böyle bir buluşmaya ev sahipliği yaptıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

İnsanımıza çok iyi hizmetler sunuluyor

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Belediyelerimizin görevi insanımızın yaşam kalitesini arttırmaktır. İnsanımızın daha rahat yaşaması için hizmetler sunmaktır. Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu hizmetlere baktığımız zaman insanımıza çok iyi hizmetler sunuluyor. Bu hizmetler de biz teşkilatları ziyadesiyle memnun ediyor. Kongrelerimizde sona yaklaşıyoruz. Her seçim zordur. Her seçimde üstüne koyarak geldik. Heyecan dolu insanlarımız var. Hep beraber bu mücadeleyi götüreceğimize inanıyorum. Allah’ın izni ile yeniden iktidara gelerek milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Millet devleti ile iç içe

AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, “Bu tablo beni ziyadesiyle memnun etti. Bu toplantıyı düzenleyen değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm çalışan arkadaşlara çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Milletin partisi AK Parti ile millet, devleti ile iç içe. Türkiye’nin geleceğini karartmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta duruyor. Şu imkânı bile elimizden almaya çalışanlar var. Bu milletin sesini kesmeye çalışanlar var. Tüm teşkilatlarımız ile burada 2019 seçimleri bütün bu emeklerin karşılanması için yüzde 51 almamız gerekmektedir. Tüm Türkiye’ye destek vermemiz lazım. Bu milletin alın terini çalmak isteyenlere biz fırsat vermeyelim Allah yar ve yardımcımız olsun. Her türlü tuzaklar ile başa çıkacağız. Bu yalan rüzgârına kimseyi teslim etmeyeceğiz. Hep beraber Türkiye’nin yarınlarını aydınlatmak için çalışacağız.”

8.5 yılda 81 proje

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8.5 yıl içerisinde Adapazarı ilçesi sınırlarında 81 yeni çalışma projelendirildi. İşte o 81 proje; Orta hasarlı binalar yıkıldı. Şehir merkezindeki prefabrik yapılar kaldırıldı. TOKİ işbirliğiyle 448 konut, Şemsiyeli Park, Yenikent Park, Korucuk Park, Gar Meydanı, Orhan Camii, Ağa Camii, Yenicamii Yenileme, Kentsel Tasarım, Cadde Yenileme Çalışmaları,

Süpürgeciler Sitesi, Yazlık-Yenikent Rekreasyon, Ulaşım Master Planı ve Yeni Ulaşım Filosu, Korucuk Duble Yolu, İlçe Otobüs Terminalleri, Yeni Stadyum Bağlantı Yolları, Katlı Otopark, Şal Sokak, Mithatpaşa Yeni Duble Yolu ve Kavşak Düzenlemesi, Yazlık Kavşağı-Kipa arası yenileme, Tepekum-Kuyudibi 4 kilometrelik yeni bulvar, 450 bin ton asfalt, Kart54, Şehrin 3. Giriş Kapısı, Yazlık Kavşağı, Yeni köprüler, Yavuz Selim Caddesi, Kavşak düzenleme çalışmaları, Şehre 3. Köprü ve Yeni Duble Yol, Sakarya Sanat Galerisi, Ofis Sanat Merkezi, Faik Baysal Kütüphanesi, Karaman SAMEK, Ziya Taşkent Konser Salonu, Yenikent Kültür Merkezi, Kent Orkestrası, Tarihi Alicanlar Konağı, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi, Tarihi Sabit Efendi Konağı, Sosyal Gelişim Merkezi, Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı, Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Kafe, Yaşlı Destek Merkezi, Şehit ve Gaziler Derneği, Vali Mustafa Büyük İmam-Hatip Lisesi, Yenikent Meslek Yüksek Okulu, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Yurt, Atatürk Anadolu Lisesi çevre düzenlemesi, Karaman Geçici Eğitim Merkezi, Yeni Sakarya Stadyumu’na arsa tahsisi, Yeni Sakaryaspor Stadyumu, Rüstemler’e yeni sentetik saha, Harmanlıkspor Sentetik Saha, Hakem ve Gözlemciler Derneği, Büyükşehir Basketbol Takımı, 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası, Tarihi Çark, Kentpark Kafe-Restoran, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Geçici Hayvan Bakımevi, AKOM, Yeni İtfaiye Teşkilatı, Maltepe Sosyal Tesisleri, Tarihi Uzunçarşı, Akçay Barajı, HES, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri, içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları, muhtelif altyapı yatırımları, Kongre Merkezi, Demokrasi Meydanı, Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası, Katlı Otopark, SEKAY, Tarihi Kuyudibi Konağı.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç