19 Nisan 2024|Cuma,22:16:52
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5852 0,34
EURO
34,8006 0,20
ALTIN
2.511,61 1,09
BİTCOİN
$64.345 1,66
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
27 Aralık 2017 - 12:30
27 Aralık 2017 - 12:302 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Otizm başarmak için engel değildir

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde ‘Engelleri Aşan Başarı Hikâyeleri’ adlı eğitim seminerleri başladı. Birsen Yaşar, “Hayatımda gerçekleştirdiğim her değişiklikle bir çiçek gibi büyüdüğümü hissediyorum. Engelleri birlikte aşmalıyız. Otizm başarmak için engel değildir” dedi.

Otizm başarmak için engel değildir
Yön Bul Akademi


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Beyazay Derneği Sakarya Şubesi işbirliği ile 'Otizmle Yaşamak' isimli seminer düzenlendi. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Otizmli Yazar Birsen Başar konuşmacı olarak katıldı. Otizmli bir birey olarak katılımcılara Otizmi ve Otizmle yaşamanın her yönünü anlatan Birsen Başar, “Otizmliler dünyayı daha başka görüyor. Otizmli olmak dünyayı daha iyi anlamaktır” dedi.

Otizmli olmak dünyayı anlamaktır

Katılımcılara Otizmi anlatan Birsen Başar, “Otizmi anlamak için öncelikle beynin algılama sistemine bakmak lazım. Sağlıklı kişilerde beyin olayları hemen işler ve olayı anlamış oluruz. Fakat Otizmli bireylerde bu durum normalden çok daha yavaş oluyor. Sağlıklı bireylerde beynin bilgiyi işleme işlemi saniyelerden kısa sürerken Otizmde bu süre uzuyor. Otizm, beyne giden bilgiyi işleyemeyip beynin yanlış bölgelerine gönderiyor. Bu yüzden Otizmliler dünyayı daha başka görüyor. Beynin yavaş bilgi işlemi Otizmlileri algılarken detaycı yapıyor. Otizmli olmak dünyayı daha iyi anlamaktır” diye konuştu.

Pozitif enerji alıyorum

Sözlerini şu şekilde sonlandıran Başar, “Bazen insanlar benim durumumu unutup bana karşı beklenti içerisine giriyorlar. Otistiklere karşı beklenti içinde olmamanız gerekir. Çünkü bizler olduğu gibi düşünürüz. Otistiklere bir şeyi söylemezseniz kendiliğinden düşünemez ve yapamazlar. Ben bu seminerleri verince hem insanlar otizmi öğreniyor hem de ben insanlardan pozitif enerji alıyorum. Hayatımda gerçekleştirdiğim her değişiklikle bir çiçek gibi büyüdüğümü hissediyorum. Hayattaki başarılarda otizm engel değil. Engelleri birlikte aşmalıyız ve otistikleri olduğu gibi kabul etmelisiniz. Ailelere tavsiyem; çocuklarınızın eğitimi için okullar yeterli değildir. Asıl çocuklarınızı eğitecek olan sizlersiniz. Evde okuldan sonra çocuklarınızı kendiniz de eğitmeye çalışın” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç