Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,09:45:42
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3649 0,15
EURO
34,9617 0,29
ALTIN
2.325,25 0,21
BİTCOİN
$70.423 0,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
01 Ocak 2018 - 07:34
01 Ocak 2018 - 07:343 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yeni yıla işçilerle birlikte girdiler

Yeni yıla Sakarya’da işçilerle birlikte giren Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamada, “KİT’ler ile ilgili yaşadığımız sıkıntıyı ülke gündeminden bir an önce çıkarmaları gerekiyor” dedi.

Yeni yıla işçilerle birlikte girdiler
Yön Bul Akademi


Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Demiryol İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman yeni yıla işçilerle birlikte girdi. Başkan Ergün Atalay ilk olarak Arifiye Tren Garı demiryolu işçileriyle bir araya gelerek onlara ikramlarda bulundu. Burada işçilerin yeni yılını kutlayan Atalay daha sonra Beşköprü Mahallesindeki 32 Evler Kavşağında bulunan uygulama noktasındaki polis ekiplerini ziyaret etti.

Tek tek polislerle ilgilenen Başkan Ergün Atalay polis ekiplerinin yeni yılını kutladıktan sonra Sakarya Üniversitesinde görev yapan özel güvenlikçileri ile bir araya geldi. Ziyaret esnasında Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas’da, Atalay’a eşlik etti.

Ziyaretler esnasında işçilerin sorunlarını dinleyen ve yeni yılını kutlayan Atalay, “Her sene yılbaşında etkinlik yapıyoruz. Geçen sene Ulaştırma Bakanımız ile Bolu Dağı tünelindeydik, ondan önce madendeydik. Bu akşamda Sakarya’da demiryollarına gittik. Oradan emniyet mensuplarımızı gördük, şuanda da Sakarya Üniversitesi’ndeki güvenlikler ile beraberiz. Özellikle başta ülkemizin dünyada ki tüm insanlığın yılbaşlarını kutluyorum. Özellikle İslam aleminde sıkıntı, problemlerin bitmesini temenni ediyorum. Bu ülke dünyada ki Müslümanlığın medet umduğu, umut ettiği bir umut ülkesi burası. Bu ülkede yaşayan herkes; iktidarı, muhalefeti, kitle örgütleri bu ülkeye sahip çıkması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti varsa sendikası, partisi, derneği, gazetesi var ama bu ülke yoksa hiçbir şey yok. Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da yaşananlar ortada” dedi.

“50 bin KİT sorunu çözülsün”

Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) sorununun çözülmesini isteyen Başkan Ergün Atalay, “Bizim çalışanlar olarak sıkıntılarımız var mı, var? Özellikle 1 milyona yakın arkadaşımız kadroya geçti. Bu konuda emeği olanlara teşekkür ediyorum. Biz bu mesele için son 10 yıldır iki kelimizden bir tanesi taşeronların kadroya geçmesi ve problemlerin hallolmasıydı. Bir milyon 20 bine yakın arkadaşımız kadroya geçerken, geçmeyen 50 bin Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) var. 100 kilometre yol yaparsın, 100 metresini bırakırsın yapılan yolu kimse görmez ama bozuk yolu herkes görür. KİT’ler ile ilgili yaşadığımız sıkıntıyı Başbakanımız ve Çalışma Bakanımıza rica ettim, bu konuyu ülke gündeminden bir an önce çıkarmaları gerekiyor. Çünkü bir milyonun olduğu yerde bu geçenler, 50 bin kişinin gölgesinde kalıyor buna bir çözüm bulmak gerekir” diye konuştu.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç