18 Nisan 2024|Perşembe,21:34:38
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,5193 0,22
EURO
34,7328 0,03
ALTIN
2.488,83 1,08
BİTCOİN
$62.917 1,82
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
05 Ocak 2018 - 21:40
05 Ocak 2018 - 21:402 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Fil hastası kadına Sağlık Müdürlüğü sahip çıktı

Adapazarı Güneşler Mahallesi’nde fil hastalığı (lenfödem) nedeniyle 250 kiloya ulaşan ve yatağa bağımlı halde yaşayan Sevim Bal’ın yardım talebi doğrultusunda Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.

Fil hastası kadına Sağlık Müdürlüğü sahip çıktı
Yön Bul Akademi


Uzun yıllardır bakıma muhtaç halde olan hastanın evde sağlık hizmeti kapsamında olduğu ve tedavilerinin planlı bir şekilde devam ettiği kaydedildi. Yardım çağırısı üzerine Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Yara Bakım Polikliniği doktoru Yrd. Doç. Dr. Alper Erkin, Evde Sağlık Hizmetleri Sakarya İl Koordinatörü Uz. Dr. Jalan Serbetcigil Ergönenç, Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Sorumlusu Ozan Çobanoğlu ile Evde Sağlık Hizmetleri mobil ekibinde görev yapan sağlık memuru Ercan Atmaca ve hemşire Sibel Aksoy’dan oluşan ekip hastayı evinde ziyaret etti.

Genel muayeneleri yapılan hastanın ayaklarında çıkan yaraların tedavisine yönelik çalışmalar SAÜEAH Yara Bakın Polikliniği doktoru Yrd. Doç. Dr. Erkin tarafından yapıldı. Yaraları pansuman ederek hastanın ayaklarının iyileşmesine yönelik sürecin bir müddet devam edeceğini dile getiren Erkin, “Yara Bakım Polikliniğimizin çalışmaları yurt çapına yayılmış durumda. Bu doğrultuda hastamızın yaralarını tedavi edebiliriz. Ancak kilo sorunu ve lenfödem hastalığı nedeniyle hastanın ameliyat olması gerekiyor” dedi. Kilosu nedeniyle hastanın yapılması gereken ameliyatlarının ilimizde yapılamaması nedeniyle hastanın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis Hizmetleri’nin obez ambulansıyla İstanbul’a sevk edilmesine yönelik çalışma yapılması kararlaştırılırken, hasta ve yakınlarına genel sağlık durumu ve yara tedavileri hakkında bilgiler verildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç