Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,02:04:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3769 0,18
EURO
35,1250 0,17
ALTIN
2.325,29 0,21
BİTCOİN
$70.806 2,03
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
09 Ocak 2018 - 14:28
09 Ocak 2018 - 14:283 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Taşeron sözleşmesi için Bakanlarla görüştüler

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları ve bürokratlar Taşeron Sözleşmesi konulu toplantıda buluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu telekonferansla toplantıya katılarak açıklamalarda bulundu, soruları cevaplandırdı.

Taşeron sözleşmesi için Bakanlarla görüştüler
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taşeron Sözleşmesi toplantısına katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun telekonferans yöntemi ile bağlandığı toplantıda Vali İrfan Balkanlıoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, İlçe belediye başkanları, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ve bürokratlar yer aldı. Programa bağlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Önemli bir çalışmayı tamamlamış durumdayız. Kamu kurum ve kuruluşları ve yerel yönetimlerle ilgili önemli bir düzenleme. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı, Başbakanımızın koordinasyonu ve bakanlarımızın da görüşlerini alarak oluşturduğumuz çalışma uzun zamandır beklenen bir konuydu. Önümüzde 90 günlük bir süreç var. 40 günlük değerlendirme ve ardından sınav süreci olacak. Kapsamı çok büyük. 450 bin kişinin kadroya geçişini sağlamak gibi bir durumla karşı karşıyayız. Elbette uygulamayla ilgili küçük sıkıntıların yaşanması muhtemeldir. Anında çözmek için büyük bir gayret içerisindeyiz” dedi.

Sarıeroğlu sözlerinin devamında, “Doğru ve şeffaf bir bilgilendirme süreci yaptık. İşle alakalı bir sınav olacak. Gölge düşürecek hiç birşeye izin vermeyeceğiz. Sizlerden de bu konuda titizlik bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde taşeron çalışma olmayacak. 1 milyon kişiyi ve 1 milyon kişinin ailesini etkiliyor. Verimlilik ve performansta hiçbir sorun yaşanmamasını esas aldık. KHK’da teknik usullerin tamamı mevcut. Sizden beklentimiz tüm bakanlıklar sizlere bir telefon kadar yakın. Bu anlamda 90 günlük sürecin selametle tamamlanması için 7/24 sıkıştığınız konularda size yardımcı olmak için buradayız. Böylesine kapsamlı bir düzenlemenin tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyoruz. 90 gün sonunda çalışma hayatında daha yüksek verim elde edeceğiniz bir dönem olabilir. Uygulamada her süreci takip ediyor olacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç