03 Haziran 2024|Pazartesi,07:43:22
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.06.2024
DOLAR
32,1923 0,13
EURO
34,9672 0,04
ALTIN
2.402,41 0,41
BİTCOİN
$68.465 0,95
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
20 Mayıs 2024 - 22:05
20 Mayıs 2024 - 22:052 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici

Türkiye'deki yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici
Toprak Turizm


Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı erdoğan'ın gündeminde 2023 yılına ilişkin doğum istatistikleri yer aldı..

Cumhurbaşkanı erdoğan geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerde yeni doğan bebek sayısı ve doğurganlık hızının düşüşüne dikkat çekti.

"Varoluşsal bir tehdit, felaket"

İstatistiklerin endişe verici olduğunun altını çizen erdoğan, "Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir." dedi.

"Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür, bunu korumak zorundayız"

Cumhurbaşkanı erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını müşahade ediyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artarken, evlilik oranları buna bağlı olarak hane başına düşen çocuk sayısı azalıyor. Evlilikler ve doğurganlık hızı azalırken tek ebeveynli ya da parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. 2023 yılı doğum istatistikleri endişe vericidir.

Nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Bu, açık söylüyorum, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir. Açık söylüyorum bu Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir bir felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorduk. Maalesef zaman öngörülerimizde bizi haklı çıkardı. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür bunu korumak zorundayız. Önümüzdeki dönem bu konularda daha kararlı olacağız.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç