19 Mart 2024|Salı,11:01:26
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3341 0,17
EURO
35,1440 0,11
ALTIN
2.240,43 0,14
BİTCOİN
$64.600 5,27
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Ocak 2018 - 10:48
21 Ocak 2018 - 10:484 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

AFAD'ta acil durum toplantısı yapıldı

Sakarya Afet Müdahale Planı (TAMP-Sakarya) kapsamında Arama Kurtarma, KBRN ve Haberleşme Hizmet Gruplarında görev alan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile AFAD Sakarya İl Müdürlüğü değerlendirme toplantısı düzenlendi.

 AFAD'ta acil durum toplantısı yapıldı
Toprak Turizm


Gerçekleştirilen toplantıya AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Hakan Arslan başta olmak üzere; Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama Derneği (SABAH), Hendek Arama ve Kurtarma Timi (HAKUT), Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (SAKDER/Karasu), Sakarya Arama Kurtarma Ekibi Derneği (SAKE), Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü (SMSK), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti/Hendek (TRAC), Sakarya Radyo Amatörleri Cemiyeti (SAKRAD), İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Sakarya Beşir Derneği (BEŞİR) üyeleri katılım gösterdi. AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2017 yılı faaliyetleri değerlendirilerek, 2018 yılında ne gibi çalışmalar ve faaliyetler gerçekleştirileceği konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin Kaşkaş, "STK’larımızın önceki yıllardaki faaliyetlerinden dolayı AFAD İl Müdürlüğü olarak duydukları memnuniyetini dile getirdi. Afet ve Acil Durum hallerinde olay bölgesindeki tek koordinasyon ve yetkinin AFAD’ da olduğunu, STK’lar ile daha güçlü ve daha etkin bir müdahale gücünün sergilendiğini belirtti" dedi.

"Afete hazır Sakarya için"

Kaşkaş, "Sakarya AFAD olarak, bünyemizde görev alan STK’larımızın daha bilinçli ve daha etkin görev alabilmesi AFAD’ın yetkisi ve koordinesinde olacaktır. Bildiğiniz gibi afet ve acil durumlarda görev alan STK’larımızın sayısının artması ve tek bir vücut gibi hareket etmesi oldukça önemlidir. Bu nedenle afet öncesi, sırası ve sonrasında gerçekleştirilen faaliyetlerinizin AFAD’ın bilgisi ve denetiminde yapılması çok önemlidir. Özellikle verdiğiniz eğitimlerde ortak bir dil birliği sağlanmalıdır. Her STK aynı eğitimi vermelidir. Bu konuda da ‘O Kahraman Benim’ projesi ile eğitim verdiğimiz vatandaşlarımızın da bir an önce sizlerin çatısı altında da yer verilmesi sağlanmalı ve tüm müdahale gücümüzü daha koordineli ve etkin kullanılmasının önü açılmalıdır. Bu anlamda siz STK’larımızın hem AFAD ile hem de birbirileri ile karşılıklı işbirliği çerçevesinde görev almaları ve bu bilinçle faaliyetlerini gerçekleştirmeleri ilimiz için büyük bir kazanç olacaktır. Bir an önce dünya markası olan AFAD’a yakışır bir düzenleme ve koordine içerisine girmemiz gerekmektedir. Tüm STK’larımızın bu bilinçle faaliyetlerini gerçekleştireceğine inancımız sonsuzdur. Afete Hazır Sakarya için yaptığınız ve yapacak olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı her bir STK ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"STK'ların ihtiyaçları karşılanacak"

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş'ın konuşmasının ardından STK'lar da ortaya koydukları faaliyetleri anlatarak, düşünce ve dileklerini paylaştılar. STK'ların ihtiyacı olan araç, gereç ve ihtiyaç duydukları diğer donanımların tedarik şekilleri üzerinde duruldu, konu ile ilgili bir an önce çalışmaların başlanacağı belirtildi. Toplantı sonunda her bir STK’dan faaliyetleri ile ilgili raporlar hazırlanması istendi ve karşılıklı iyi dilek ve temennilerden sonra toplantı sona erdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç