SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,08:56:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3339 0,17
EURO
35,1693 0,04
ALTIN
2.243,80 0,01
BİTCOİN
$64.990 5,43
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ocak 2018 - 07:26
23 Ocak 2018 - 07:2610 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
10 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya Sinerji Platformu birlikteliğe kenetlendi

Sakarya’daki üniversite, kamu kurumları ve STK’ların temsilcilerinden oluşan “Sakarya Sinerji Ekibi”nin 2018 yılı ilk toplantısı, Sakarya GİAD ev sahipliğinde gerçekleşti.

Sakarya Sinerji Platformu birlikteliğe kenetlendi
Toprak Turizm


Yapılan toplantıya Sakarya’daki tüm kurum temsilcilerinin yanı sıra Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen de katıldı. Toplantıda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) projeleri, Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF 2018) çalışmaları, mesleki ve teknik eğitim, nitelikli istihdam, kurum çalışmaları ve işbirlikleri hususlarında görüşler paylaşıldı.

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında Türkiye’ye ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine destek dilekleri ile başlayan toplantı, Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen’nin konuşmasıyla son buldu.

Marka bir şehir olma yolunda kararlıyız

Sakarya’nın tüm kurumlarıyla örnek bir birliktelik gösterdiğini belirten Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya’nın organizasyon kabiliyetine ve beşeri sermayeye sahip bir özelliği olduğunu söyledi. Sakarya’nın bu kabiliyeti ile çok daha iyi sonuçlar çıkaracağına inandığını vurgulayan İsen, “Hedefimiz iyinin iyisi, daha iyinin daha iyisi, mükemmelin mükemmeli olarak marka bir şehir olmak” dedi. Genel bir bakış açısıyla Sakarya’nın eğitim bazında öz kaynaklarıyla, altyapısıyla nicelik olarak pozitif bir yerde olduğunu belirten İsen, nitelik konusunda bazı eksiklikler olduğunu ve bunları gidermek üzere de pek çok çalışma yapıldığını dile getirdi. Toplantıda projeler ve katma değer üretecek hususların bahsedilmesinden son derece memnun olduğunu belirten İsen, proje bazlı çalışmaların devam etmesinin ve projelerin yaygınlaştırılmasının altını çizdi. Türkiye için vizyonel projelere özelikle ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Prof. Dr. İsen, “Ülkemiz genelinde ve AB çerçevesinde pek çok proje teşviki var. Bu proje teşviklerinden azami ölçüde yararlanmalıyız. Sakarya genelinde yakalanan bu olumlu sinerji ve bu potansiyeli iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz. Ülkemize katma değer sağlayacak projelere imza atmalıyız” dedi.

Birlikte güçlüyüz

Mesleki eğitim, projeler ve sinerji birlikteliğine değinen Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerçekleştirilen eğitim projeleri ile Sakarya Üniversitesi’nin örnek bir model haline geldiğini belirtti. Mesleki eğitim anlamında ihtiyaç duyulan niteliğin sağlanması hususunda iş dünyasıyla birlikte olumlu bir sinerji yakalandığının altını çizen Sarıbıyık, “Sakarya Sinerji Ekibi olarak güzel işlere imza atıyoruz. Birlikteliğimiz ve işbirliklerimiz yapılan işleri daha güçlü kılıyor, gücümüzü de bu birlikteliğimizle birlikte pekiştiriyoruz” dedi. Mesleki eğitimin iyileştirilmesine yönelik yapılan çalışmaların YÖK ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi resmi kurumların gündeminde olduğunu belirten Sarıbıyık, çalışmaların ve işbirliklerinin de katkısıyla yüksekokullardaki ve fakültelerdeki mesleki uygulamaların desteklenmesine yönelik yasalarda olumlu değişikliklerin gerçekleştiğini açıkladı. Teknoloji Fakültesi’nin proje odaklı çalışmalarına değinen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gerek iş dünyasına yönelik gerekse mesleki eğitime yönelik çalışmalarda her türlü destek ve işbirliğine açık olunduğunu dile getirdi.

Öğrenci Temsilciği çalışmasına yoğun ilgi var

Yılın ilk sinerji toplantısına ev sahipliği yapmanın memnuniyetini dile getiren Sakarya GİAD Başkanı ve TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Korkmaz, Türkiye genelinde bir ilk olarak gerçekleştirilen Öğrenci Temsilciliği çalışması kapsamında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıldığını ve çalışmanın başarıyla sürdürüldüğünü dile getirdi. Öğrencilerin Sakarya GİAD bünyesinde açılan ofiste çalışmalarını gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, öğrencilerin iş dünyasıyla buluşturulmaya başlandığını söyledi. Çalışmanın farklı iller nezdinde de ilgiyle karşılaşıldığını belirten Korkmaz, yakın bir zamanda çalışmayı tanıtmak ve uygulamaya geçirmek üzere Uludağ Üniversitesi’ne misafir olacaklarını belirtti. Öğrenci temsilciliği koordinatörlüğünde ve yürütülecek faaliyetler kapsamında üniversite öğrencilerinin üye kuruluşlarıyla bütünleştirilmesinin hedeflendiği çalışma kapsamında eğitim programları, bilgilendirme seminerleri gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

MARKA’dan 25 Milyon TL destek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Mali Destek Programları konusunda bilgiler aktaran Sakarya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Refik Özkorkmaz, 2018 Yılı Destekleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İmalat Sanayine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi, Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı, Ulaşım Araç ve Sistemleri Değer Zincirlerinin Güçlendirilmesi ve Turizm olmak üzere dört alanda Mali Destek Programı bulunduğunu belirten Özkorkmaz, başvuruların 23 Mart 2018 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

SAGİF2018 26 - 28 Nisan arasında yapılacak

Sakarya’da bir ilk olan ve gelenekselleşen Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın (SAGİF2018) bu yıl 6’ncısının gerçekleştirileceğini belirten Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SAGİF2018’in Nisan ayı sonunda Sakarya Kent Meydanı’nda ziyaretçileriyle buluşacağını söyledi. 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen SAGİF fuarlarının detaylarını aktaran Kaya, SAGİF’in her yıl potansiyelini arttırarak gerçekleştirildiğini, 2016 yılında 29 bin olan katılımcı sayısının 2017 yılında 35 bine ulaştığını vurguladı. Katılımcı sayılarının artmasıyla birlikte il istihdam rakamlarının da önemli oranda artış gösterdiğini belirten Kaya, 2016 yılı istihdam rakamlarına göre 2017 yılında yüzde 20 artış gerçekleştiğini söyledi. SAGİF2018 için üst düzey katılımın da sağlanacağını belirten Kaya, SAGİF2018 ile ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen günlerde tekrar açıklanacağını dile getirdi. İŞKUR nezdinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Kaya, yakın zamanda teşvik destek zamanının da arttığını katılımcılarla paylaştı.

KOSGEB’de öncelik nitelikli üretim ve inovasyon

KOBİ ve girişimcilerin rekabet güçlerini geliştirmek üzere KOSGEB tarafından önemli destekler sunulduğunu belirten KOSGEB Sakarya İl Müdürü Onur Kurtçu, özellikle millileşme ve stratejik ürünler üretimine yönelik desteklere dikkat çekti. KOSGEB Sakarya olarak il genelinde yapılacak destek ve teşviklerle ekonomik ve sosyal kalkınma hedefinde çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Kurtçu, bu bağlamda projeleri olan işletmeleri KOSGEB Sakarya İl Müdürlüğü’ne beklediklerini söyledi.

SATSO çalışmaları hızla devam ediyor

SATSO’nun gerek mesleki eğitime yönelik, gerekse istihdama ve işletmelere yönelik önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş, çalışmaların hızla devam ettiğini dile getirdi. Tematik Lise çalışmaları kapsamında ve Motorlu Araç Teknolojileri Bölümü nezdinde nitelikli öğrencilerin yetiştirildiğini belirten Ateş, ayrıca MEB Sakarya İl Müdürlüğü ile birlikte yeni projelerde işbirlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca AB projeleri kapsamında da önemli işler yapıldığının altını çizen Ateş, “Şu anda şehirlerarası entegrasyon ile ilgili bir AB projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Şehrimizin ihtiyaçlarına yönelik gerek ulusal bazda gerekse uluslararası bazda projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Orta öğretim mesleki eğitiminde yenilenmenin yeni adı ERBAP projesi

Yakın zamanda çalışmaları başlatılan ERBAP projesi çalışmalarının başarıyla devam ettiğini belirten Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, Sakarya’daki mesleki eğitim oranının yüzde 42 olduğunu ve oranın il ihtiyaçları dikkatinde arttırılması üzerine çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Birçok STK ile işbirliği yapıldığını dile getiren Güvendi, her zaman işbirliğine açık olduklarını vurguladı.

Çıraklık Arama Konferansı farkındalık oluşturdu

Sakarya genelinde düzenlenen Çıraklık Arama Konferansı ile olumlu bir sinerji yakalandığını ve istenilen dikkatin çekildiğini belirten SESOB Genel Sekreteri Oktay Albayrak, esnaf ve sanatkarların çıraklık alanında yaşadığı sorunların düzenlenen etkinlik ile masaya yatırıldığını, üniversiteden esnaf ve sanatkarlara, öğretmenlerden velilere ve çıraklara kadar her kesime hitap eden ve her kesimin katkısı alınan örnek bir çalışmaya imza atıldığını vurguladı. Çalışmada sadece sorunların belirtilmediğini aynı zamanda çözüm önerilerinin de sunulduğunun altını çizen Albayrak, Arama Konferansı neticesinde elde edilen sonuçların ilgili mevkilere iletildiğini ve güzel dönüşlerin gerçekleştiğini dile getirdi.

Yurtlar artık ikinci üniversite gibi

KYK nezdinde faaliyet gösteren yurtların son yıllarda önemli bir değişim geçirdiğini belirten KYK Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy, yabancı dil eğitiminden resme, edebiyattan mühendisliğe kadar pek çok alanda öğrencilere yönelik çalışmalar gerçekleştirildiğini vurguladı. Yabancı uyruklu öğrencilerden de önemli oranda katkı sağlandığını belirten Özsoy, “Yabancı uyruklu öğrencilerimizi iş adamlarıyla buluşturuyoruz. Her biri kendi ülkelerinin birer elçisi olarak iş adamlarımıza yurt dışında gerek işbirliklerinde gerekse fuarlarda katkı sağlıyorlar” dedi.

Sakarya MÜSİAD’dan Otomotiv Sektör Zirvesi daveti

Milli üretim ve savunma sanayi üretimlerine pek çok alanda ev sahipliği yapan ve başta lojistik olmak üzere güçlü sanayisi ve endüstrisiyle öne çıkan Sakarya’nın yerli otomobil üretimi konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan MÜSİAD Sakarya Başkanı Yaşar Coşkun, ‘Otomotiv Şehri Sakarya' fikri nezdinde her türlü desteğe açık olduklarını ve tüm katılımcıları Sakarya MÜSİAD tarafından Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Otomotiv Zirvesi’ne beklediklerini dile getirdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç