19 Mart 2024|Salı,13:23:05
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3404 0,19
EURO
35,0931 0,25
ALTIN
2.238,37 0,23
BİTCOİN
$63.060 7,16
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Ocak 2018 - 07:30
23 Ocak 2018 - 07:303 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Doğu Marmara EMITT Fuarı'nda

Türkiye’nin en kapsamlı turizm fuarı olarak kabul edilen ve 25-28 Ocak tarihleri arasında 22’ncisi düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda katılım sağlayacak.

 Doğu Marmara EMITT Fuarı'nda
Toprak Turizm


Sektör profesyonellerinin yer aldığı 3 Numaralı Salonda katılım gerçekleştirilecek fuarda MARKA ve İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri 66m2’lik E326 sayılı stantta sektörle buluşacak.

MARKA tarafından sürdürülen bölgesel tanıtım yaklaşımı çerçevesinde geçmiş dönemde 5 kez bütüncül katılım organize edilmiş, faydalı sonuçlara ulaşılmıştı. Turist profili ortak olan Doğu Marmara Bölgesi’nde yer alan turistik destinasyonların tanıtımı, turizm yatırımcılarının çekilmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesi bakımlarından söz konusu fuara katılım önemseniyor.

Bölgesel İşbirliği Büyüyerek Kuvvetleniyor

Tanıtıma ayrılan kaynakların verimli ve etkin kullanılması ve Türkiye Turizm Stratejisi hedeflerinden olan bölgesel tanıtımın sağlanmasına yönelik olarak bölgesel bazlı katılıma önem verilmesi doğrultusunda işbirliğine gidildi. Her il, Kültür ve Turizm Müdürlükleri koordinasyonunda turizmde öncelikli tüm ilçe ve beldeleri kapsayacak şekilde, ortak tema doğrultusunda katılım sağlayarak barındırdığı tüm turizm değerleri ve turizm profesyonellerini fuara taşıyor.

Turizmdeki Yeni Trendler, Doğu Marmara Potansiyeliyle Örtüşüyor

Dünya genelinde son yıllarda turizmin kitle turizminden, bir başka deyişle deniz-kum-güneş turizminden alternatif turizm türlerine yönelik talepte artış göze çarpıyor. Bu turizm türlerinin başında da Kültür Turizmi, Termal ve Termal Turizm ve Doğa Turizmi geliyor. Bu türlerin büyük potansiyele sahip olduğu Doğu Marmara Bölgesi, ayrıca Günübirlik ve Gastronomi Turizmi ile Kış Turizmine yönelik altyapısıyla öne çıkıyor.

Turizme Önemli Destek

MARKA tarafından çalışmalarına başlanan bütüncül Turizm Sonuç Odaklı Programı kapsamında yurt içi ve dışı fuarlara katılımın yanı sıra 5 milyon ₺ bütçeli Turizm Mali Destek Programı ilan edildi. 23 Mart 2018’e kadar başvuruların yapılabileceği ve bu yıl üçüncüsü ilan edilen programdan KOBİ statüsündeki konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, sağlık kuruluşları ve kooperatifler faydalanabiliyor.

Turizm Yatırımcıları Yönlendiriliyor, Turizm Girişimcileri Destekleniyor

MARKA, bölge kalkınmasında faydalı olacak yatırımların süreçlerinin tek elden takibini illerde kurulmuş olan Yatırım Destek Ofisleri ile gerçekleştiriyor. Bu ofisler yatırımların hayata geçmesi aşamasında turizm yatırımcılarının yanındalar ve tamamen ücretsiz faaliyet gerçekleştiriyorlar. Bölgedeki turizm yatırım olanakları da fuar süresince MARKA standında ilgilenenlere aktarılacak. Kandıra Kıyı Bandı ve Düzce Kardüz Yaylası başta olmak üzere özel teşvik olanaklarının bulunduğu yörelere özel önem veriliyor.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç