Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,01:46:02
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,3636 0,14
EURO
35,0028 0,18
ALTIN
2.324,32 0,17
BİTCOİN
$70.808 2,09
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
25 Ocak 2018 - 06:07
25 Ocak 2018 - 06:072 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Almanya Adil Öksüz için adım attı

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün bulunması için 14 Kasım'dan bu yana tüm emniyet müdürlüklerine ve istihbaratına talimat verildiğini yazdı. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat Almanya Başbakanı Merkel'e teşekkür ettiği bilgisine de yer verildi.

Almanya Adil Öksüz için adım attı
MARMARA GÖZ


FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetinde üs olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan ve yurtdışına kaçan TSK imamı Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna dair bilgiler çıkmıştı. Türkiye resmen Adil Öksüz'ü Almanya'dan istemişti. 

ERDOĞAN BİZZAT TEŞEKKÜR ETTİ

Süddeutsche Zeitung gazetesi ise bugün yeni ayrıntılara yer verdiği bir haber yayınladı. Habere göre, FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz, 14 Kasım'dan bu yana Almanya'daki tüm emniyet birimleri ve istihbaratın arama listesine alındı. Tüm ülkede Öksüz'ün bulunması için emniyetin en küçük birimlerine talimat gönderildi. Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Merkel'e Adil Öksüz adımı için bizzat teşekkür ettiğini de yazdı. 

Haberde Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için Adil Öksüz'ün bulunması için adım attığı yorumu yapılırken, iadesinin zor olduğu da ileri sürüldü. Adil Öksüz'ün bulunsa bile Almanya'da yargılanacağını yazan Süddeutsche Zeitung, Almanya'nın ayrıca aranan PKK'lıları yakalama, Öcalan posterleriyle gösteri yapan örgüt yanlılarının gözaltına alınması yönünde söz verdiğini de belirtti. 

GAZETECİLER İÇİN TEHLİKELİ ÜLKE LİSTESİNDEN ÇIKARDI

Gazete, Türkiye'nin en çok eleştirildiği tutuklu gazeteciler konusunda da Almanya'nın önemli bir adım attığını ileri sürdü. Buna göre, Almanya Türkiye'yi gazeteciler için tehlikeli ülke listesinden çıkardı. 

Alman vatandaşı gazeteci Deniz Yücel, Türkiye'de "örgüt propagandası" ile "halkı kin ve nefrete sürükleme" suçundan tutuklu yargılanıyor. 

Gazetenin haberinde FETÖ'nün 15 temmuz ihaneti için "kanlı darbe girişiminde 258 kişi hayatını kaybetti" şeklinde Alman medyasında daha önce kullanılmayan ifadelerin kullanılması da dikkat çekti. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç