03 Haziran 2024|Pazartesi,20:04:22
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 03.06.2024
DOLAR
32,1965 0,11
EURO
35,0775 0,35
ALTIN
2.429,81 0,73
BİTCOİN
$69.046 1,41
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç4 Soruda Devre Tatil Sözleşmelerine Yönelik Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk4 dakika da okunur
21 Mayıs 2024 - 11:16
21 Mayıs 2024 - 11:162 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Tıp Fakültesinden TÜSEB Projesi

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkan Acar’ın yürütücülüğünü yaptığı proje, TÜSEB-A Grubu Ar-Ge projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Tıp Fakültesinden TÜSEB Projesi
Toprak Turizm


Sakarya Üniversitesi tıp fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Nöroloji AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkan Acar’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘GON blokajı planlanan migren hastalarında miRNA ekspresyon düzeylerinde değişimlerin tedavi yanıtına etkisi ve biyobelirteç olarak kullanımı’ başlıklı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı-TÜSEB-A Grubu Ar-Ge projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.


Gon blokajı etkinlik düzeyinin, miRNA ekspresyonuyla ile ilişkisinin saptanabilmesini ve tedavi öncesi olumlu yanıtı predikte edebilecek biyobelirteç belirlenebilmesini hedefleyen bu projenin araştırma ekibinde araştırmacı olarak Sakarya Üniversitesi tıp fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Bilgehan Atılgan Acar, Doç. Dr. Yeşim Güzey Aras ve Araştırma Görevlisi Asis. Dr. Ayşe Polat Zafer yer alıyor.


projede araştırılması planlanan ve migrene yönelik verilecek tedavinin optimal şartlarda etkinliğini hekime gösterecek bir biyobelirteç, bu sağlık sorununun çözümüne önemli ölçüde ışık tutacak olması çalışmanın özgün değerini gösteriyor.


projenin başarı ile tamamlanması durumunda; GON blokajının tedavi yanıtında miRNA’ların rolü ilk kez ortaya konulmasından dolayı prediktif bir marker olarak farklı migren hastalarında önemi belirlenecek. Böylece, bilimsel çalışmalara katkı sağlanmasının yanı sıra GON blokajının seçici uygulanmasına yönelik tedavi maliyetini düşürmesine katkı sağlanabilecek.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç