SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,10:10:13
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3351 0,17
EURO
35,1682 0,04
ALTIN
2.241,98 0,07
BİTCOİN
$64.156 6,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
22 Şubat 2018 - 18:26
22 Şubat 2018 - 18:262 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Haziran'da başlıyor... Her daireye bir otopark geliyor!

Şehirlerde otopark sıkıntısını azaltmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan yeni Otopark Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında binalardaki her daire için bir otopark alanı ayrılması zorunluluğu geldi.

Haziran'da başlıyor... Her daireye bir otopark geliyor!
Yön Bul Akademi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentlerde otopark kapasitesinin artırılması için önlem aldı. Bakanlık tarafından yapılan yeni yönetmelikle her daire için 1 araçlık otopark zorunluluğu getirildi.

Bakanlık tarafından hazırlanan yeni otopark yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.  1 Haziran'da yürürlüğe girecek olan yönetmelikle her üç daireye bir otopark zorunluluğu yerine her bir daireye bir otopark alanı ayrılması şeklinde düzenleme yapıldı.

Belediyeler bu sayıyı ihtiyaca göre artırabilecek. Ön bahçe genişliği en az 7 metre olan parsellerde, binaya en az 2 metre mesafe bırakmak kaydıyla ön bahçede açık otopark yapılabilecek. 

Zeminin altında kalmak koşuluyla yan ve arka bahçelerin tamamının altı, ön bahçenin de yola 3 metre mesafe kalana kadar altı tamamen otopark olabilecek.

Komşu iki parselin sahiplerinin anlaşması ve tapuya şerh düşülmesi koşuluyla aradaki duvar kaldırılarak bu alanın geçiş yolu şeklinde düzenlenmesi kaydıyla komşu bina bahçeleri de ortak otopark olarak kullanılabilecek. 

Yeni yönetmelikle parselde mekanik otopark yapılabilmesinin önü açılırken, otopark yapımı mümkün olmayan parseller için de düzenlemeye gidildi. 
Otopark yapımı mümkün olmayan yapılar ile tarihi binalar ve cephesinin darlığı nedeniyle asgari otopark alanı teşkil edilemeyen yapılar haricindeki tüm binalarda otopark bulunması zorunlu. 
Otopark teşkil edilemeyen bu binalara yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilmesi gerekecek, bu durum tapuya şerh edilecek. 
Yeni yönetmelikle otopark teşkil edilememesi nedeniyle otopark bedeli alınan parsellere ise mutlak suretle binanın iskanından önce otopark yapılması zorunluluğu getirildi. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç