Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,22:50:45
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3301 0,25
EURO
35,0755 0,13
ALTIN
2.307,25 1,30
BİTCOİN
$70.823 3,11
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
08 Mart 2018 - 14:46
08 Mart 2018 - 14:462 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Mühendislikte varlık yönetimi SAÜ’de anlatıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Mühendislik Hizmetlerinde Risk Tabanlı Varlık Yönetimi” konulu bir etkinlik düzenlendi.

Mühendislikte varlık yönetimi SAÜ’de anlatıldı
MARMARA GÖZ


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi (ICAS) Genel Müdürü Veysel Türkel konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte varlık kavramının tanımını yapan Türkel, mühendislik ve varlık yönetimi kavramlarının ilişkisini açıkladı.

Türkel, “Varlık mevcut ve potansiyel değere sahip olan her şeydir. Şirketler için varlık taşınmazlar, ekipmanlar, işgücü, finansal varlıklar, şirketlerin kazandığı entelektüel birikimlerdir. Varlıklar aslında ihtiyaçlardan doğar. İnsanlar bir ihtiyaç belirler ve burada varlık elde etmek isterler. Bundan sonraki süreç ise proje yönetimidir” dedi. 
Konuşmasının devamında proje süreçlerinden bahseden Türkel, “Proje öncesinde proje değerleme yöntemleri vardır. Bunlar geri ödeme süresi, karlılık oranı, net bugünkü değer, fayda ve masraf oranı yöntemleridir. Başlangıç, planlama, yürütme, izleme, kontrol ve kapanış bir projenin süreçlerindendir. Burada önemli olan izleme ve kontrol sürecidir. Yapılan hatalar geleceği ciddi bir şekilde etkilemektedir. Eğer izleme ve kontrol süreci sağlıklı bir şekilde yürütülürse, varlığımızda o derece sağlıklı olacaktır” diye konuştu. 

Türkel, “Strateji ve faaliyet uyumu, optimum maliyet ve fayda dengesi, kurumsal yetki ve sorumluluklarda farkındalık, varlık yönetiminin faydalarıdır. Değişim yönetimi ise kurumsal tutarlılık, karar almada şeffaflık, doğru yatırımlara daha etkin kaynak yönetimi sağlar” şeklinde konuştu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç