26 Nisan 2024|Cuma,01:00:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5220 0,11
EURO
34,9361 0,10
ALTIN
2.439,74 0,14
BİTCOİN
$64.711 0,53
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
14 Mart 2018 - 08:35
14 Mart 2018 - 08:353 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Orman Gülü balından tansiyon düşürücü ilaç

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği İle Düzce Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalanacak. Protokol kapsamında Orman gülü balından tansiyon düşürücü ilaç yapımı konusunda çalışma da yürütülecek.

Orman Gülü balından tansiyon düşürücü ilaç
MARMARA GÖZ


Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Meral Kekeçoğlu, Öğretim Üyesi Dr. Pınar Göç Rasgele, Protokol çalışmaları için Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. 

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Kekeçoğlu, çalışmada petek, kovan üretimi ve ana arı üretimi dağil olmak üzere arıcılık ile ilgili bütün üretim faaliyetlerinin yapılacağını kaydetti.

Pazarlama konusunda da  çok geniş kapsamlı bir proje çalışması yapacaklarını anlatan Kekeçoğlu; "Arıcılıkla ilgili faaliyetlerimiz son hızıyla devam ediyor. Düzce’de devam etmemizin yanında Sakarya’da da gerekli çalışmalara başladık ve iş birliği içerisinde çalışacağız. Sakarya Arıcılar Birliği ile bir protokol çalışması yapıyoruz. Bu konuda fikir birliğine ulaştık. Bu protokol kapsamında neler yapacağız, Ürün geliştirme, yani bal dışındaki diğer arı ürünlerinden, üretimlerinden tutunda arıcıların her türlü sorunlarına cevap verecek çalışmalar ve hizmetler bu protokol kapsamında yer alacak. Arı zehiri, polen, propolis, arı ekmeği üretimi gibi diğer arı üretimi konusunda da çalışmalarımızı yapacağız. Hem arıcıların üretmesini sağlayacağız, bunu öğreteceğiz. Bunların yöntemlerini ve tekniklerini öğreteceğiz. Hem de Üreticilerin ürettikleri ürünleri ellerinden çıkartmak için firmalarla iletişime geçmelerini sağlayacağız" dedi.

"Tansiyon Düşürücü Bal Üreteceğiz"

Kekeçoğlu, Orman gülü balından tansiyon düşürücü bir ilaç yapımı konusunda birlikte çalışma planladıklarını belirtek, arıcıların sorunlarla karşılaştıklarında yanlarında olacaklarını da dile getirdi.

Sakarya Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Ör ise Düzce Üniversitesi ile birlik arasında protokol çalışması başlattıklarını ifade ederek; "Üniversitenin  katkısını  kullanarak üyelerimize daha iyi hizmet vereceğiz. Ürettikleri ürünleri daha iyi bir fiyata satabilmek, garanti altına almak için iyi bir çalışma içine giriyoruz. Bu konuda  çok yönlü çalışmalarımız olacak. Arı, bal, poropolis  üretiminde, arı zehiri üretiminde ve arıcılıkla ilgili bütün çalışmaları yapacağız. Çok değerli hocalarımızla birliğimiz arasındaki çalışmalarda bizleri mutlu etti. Önümüzdeki günlerde bir törenle  aramızdaki protokolü hayata geçireceğiz " diye konuştu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç