SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,10:15:47
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3345 0,17
EURO
35,1657 0,05
ALTIN
2.242,40 0,05
BİTCOİN
$64.038 6,33
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Mart 2018 - 07:34
15 Mart 2018 - 07:344 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Nasıl hayatta kaldığını anlattı

Akyazı'da balık avlamak için gittiği Keremali Dağı'nda dere yatağında düşerek bacağını kıran ve 24 saat süren arama çalışmaları sonucu bulunarak kurtarılan 62 yaşındaki Mahmut Ünlütürk nasıl hayatta kaldığını anlattı.

Nasıl hayatta kaldığını anlattı
Yön Bul Akademi


İki çocuk babası Mahmut Ünlütürk, balık tutmak için gittiği Keremali Dağında derede bulunan taşlardan kayarak bacağını kırmış. Saatler süren arama çalışmaları sonucunda 

AFAD, Jandarma, 112 ve SABAH arama kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu Ünlütürk mahsur kaldığı yerden kurtarılmıştı. 
 
1,5 METRE AŞAĞIYA DÜŞTÜM

Mahmut Ünlütürk, bacağının nasıl kırıldığını ve o gece yaşadıklarını şöyle anlattı; "Saat 09:00’da arabayla çıktım. Köpek alacaktım. Köpekleri yakalayamadım. Yakalayamayınca kendim gideyim dedim. Hanım 'gitme' dedi. Gittim, Töngellikte bıraktım arabayı. Oradan katırcı yolundan doğru Kuruçay’a indim. Balığı yukarda tutarım dedim. Aşağılarda pek balık yok. 2 3 tane balık yakaladım. Taşlardan geçiyordum. Taşın ayak koyma yeri var. Oradan karşıya geçecektim. Tam o anda kendimi 1,5 metre aşağıda buldum. Ayağım taşa vurdu düşerken. Bir baktım ayağım kırılmış. Başladım bağırmaya. Zorla kendimi taşın üstünden aldım.
 
BİLDİĞİM BÜTÜN DUALARI OKUDUM
 
Sırt çantamı aldım sırtımdan. Bir parça ekmeğim vardı. Az bir peynir. 5-10 tane zeytin vardı. Bunları kahvaltılık olarak yemeye başladım. Tam o sırada yağmur yağmaya başladı. Bir baktım karşıda bir barınak var. Taşın altına girmeyi düşünüyorum o sırada. Bacak 4 yerinden kırılmış. Kalkamıyorum. Bacağı bağladım 4-5 yerinden. Bağladıktan sonra sürüne sürüne karşıya geçtim. Bir şekilde taşların üstüne çıktım ağaçların dallarına tutuna tutuna. 3 saat filan yukarda kaldım. Bir baktım orada hareket edemiyorum hiç.  Hareket edemeyince bir tarafım tutulur, yani olmaz. Başka bir yere gitmem lazımdı. Bağıra bağıra kendimi farklı bir yere attım. Sırt çantamda ekmek filan bırakmadım, temizledim koydum altıma. Bulunduğum yere yattım. Yatınca başladık dua etmeye. Bildiğim bütün duaları okudum. Allah’tan başka güvenebileceğim hiçbir şey yok."

Telefonun çekmediğini, kurtarmaya geleceklerin ne zaman geleceklerinin belli olmadığını anlatan Ünlütürk; "Dua okurken uyumuşum. Uyurken rüyamda 3 tane balıkçı geliyor yukardan. Tam geldiler dedim ki “ Benimde bacağım kırıldı beni de götürür müsünüz dedim ? O arada uyandım bir baktım bacağım dönmüş. Bacağımı düzelttim, tekrar başladım duaya. Cumartesi dedim belki balıkçı gelir diye düşündüm. Saat 15:30 gibi benim rüyada gördüğüm 3 tane balıkçı yukardan geldi. Bunlar AFAD ekipleriymiş. Köpekleri de var. 'Beni de götürür müsünüz? Bacağım kırık' dedim. Onlarda dedi ki “ biz sabahtan beri seni arıyoruz. “ Benim yeğende geldi arkadan. Olduğum yer engebeli yukarı çıkmak zor. Asker tuttu, yeğenim tuttu. 8- 10 metre var yukarı çıkmamız için. Kaygan bir zemin var. Kayıp düşebilirsin. Asker ve AFAD ve 112 ekipleri hep birlikte beni 40-50 metre bulunduğum yerden zorlukla çıkardılar. Beni dinlene dinlene yukarı çıkardılar. Bu şekilde kurtuldum. “ dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç