19 Mart 2024|Salı,14:10:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3407 0,19
EURO
35,1132 0,20
ALTIN
2.239,20 0,19
BİTCOİN
$63.128 7,23
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Mart 2018 - 11:49
15 Mart 2018 - 11:494 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya 'kariyer günleri' açıldı

Sakarya Valiliği’nin himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eket Fuarcılık işbirliğinde düzenlenen “Sakarya Kariyer Günleri” açıldı.

Sakarya 'kariyer günleri' açıldı
Toprak Turizm


Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Salonunda iki gün sürecek Sakarya Kariyer Günleri Üniversite Tanıtım Fuarına ülke genelinden 45 üniversite katılıyor. Fuarı iki gün süresince 10 bini aşkın lise öğrencisinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Sakarya Kariyer Günleri’nin açılış programı SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapıldı. Açılışa; Vali İrfan Balkanlıoğlu, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı,  İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Müsiad Başkanı Yaşar Coşkun, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrencilerini üniversiteye hazırlayan lise müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Sakarya Kariyer Günlerinin açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, üniversitede tercihin çok önemli olduğunu, öğrencilerimizin eğitim göreceği üniversite ve bölümleri seçerken bilinçli tercihte bulunmalarının önemine dikkat çekti. Vali Balkanlıoğlu, konuşmasında herşeyin temelinde sevginin yattığını belirterek, üniversite sınavına girecek gençlerimizin mutlaka sevdiği mesleğe yönelik tercih yapmaları gerektiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu; “İnsanlar ya sevdiği mesleği yapmalı ya da yaptığı mesleği sevmelidir. Gençlerimizin sevdiği mesleği, sevdiği işi tercih etmesi memleketimizin bekası ve geleceği açısından da çok önemlidir.” dedi.

Etkinliğe evsahipliği yapan SAÜ Rektörü Prof.Dr. Musaffer Elmas da konuşmasında YÖK Kalite Kurulu Başkanlığına atanması nedeniyle kısa süre içinde rektörlük görevini bırakacağını belirterek, üniversite tanıtım fuarının öğrencilerimize ve eğitimimize hayırlı olmasını diledi.

Sakarya Kariyer Günleri açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de konuşmasında Valimizin ilimize geldiği ilk günden itibaren eğitim öğretimi Sakarya’nın birinci önceliği haline getirdiğine vurgu yaparak, Valiliğimizin himayelerinde iki gün sürecek Sakarya Kariyer Günleri’nin üniversite adayı gençlerimiz için çok faydalı bir etkinlik olacağını belirtti. Töre konuşmasında Sakarya’nın öğrencilerini 21. Yüzyılın gereklerine uygun olarak hazırlamakta desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara, kuruluşlara, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerine eğitim camiası adına teşekkürlerini iletti. Üniversiteye giriş sınavlarında doğru tercihin ve doğru yönlendirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Töre, bu konuda milli eğitim müdürlüklerinin ve okullarımızın öğrencilerimize rehberlik anlamında her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

Sakarya Kariyer Günleri’nin organizasyonu üstlenen Eket Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Uğur Tok, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye etkinliğin anısına birer hediye takdim etti.

Konuşmaların ardından ilimizde 45 üniversitenin katılımıyla iki gün sürecek Sakarya Kariyer Günleri’nin açılış kurdelesi kesildi.

Vali Balkanlıoğlu ve programa katılan davetliler daha sonra etkinliğin gerçekleştirildiği SAÜ Sağlık bilimleri Fakültesi Spor Salonundaki fuar alanını gezerek, üniversitelerin faaliyetleri hakkında bilgi aldılar.

15-16 Mart tarihlerinde devam edecek Sakarya Kariyer Günlerinde fuar etkinliğinin yanısıra, alanında uzman kişilerce 12 sınıf öğrencilerine yönelik; “Üniversiteye Girişte Yeni Sistem ve Adayın Rolü”, “Üniversiteye Geçişte Yeni Sistem YKS ve Yenilikleri”, “Başarıya Giden Yolda Beyni Etkin Kullanmak”, “Doğru Tercih”, “Üniversiteli Olmak”, “Sınavdır Geçer”, “Yükseköğretime Geçişte Ben De Varım”, “Kariyer Planlama”, “Meslek Seçimi”, “Kariyer Yolunda Doğru Adımlar” başlıklı seminerler verilecek.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç