SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,10:47:27
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3365 0,17
EURO
35,1647 0,05
ALTIN
2.241,90 0,07
BİTCOİN
$64.183 5,83
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
15 Mart 2018 - 14:04
15 Mart 2018 - 14:042 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de gençlik ve siyaset konferansı

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından “Gençlik ve Siyaset” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ'de gençlik ve siyaset konferansı
Toprak Turizm


SAÜ Hukuk Fakültesinde gerçekleştirilen konferansa Eski Erzurum Milletvekili Rasim Cinisli konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta öğrencilere siyasi tecrübelerini aktaran Cinisli, siyasette en önemli meselenin ahlak olduğunu dile getirdi. Cinisli, “Genç insan, gelecek demektir. Bir milletin en önemli varlığı gençliktir. Bu nedenle herkesin gözü gençlerin üzerindedir. Ailenizin ve ülkenizin isteklerine cevap verebilmek için donanımlı olmanız gerekmektedir. Bugünkü Cumhurbaşkanı ve Başbakan da sizin gibi gencecikti. Onlar gibi ahlaklı olunuz. Çünkü yarının yöneticileri sizlersiniz. Türkiye’nin geleceğini düşünerek yaşamalı, bu memleketin sizin elinizde büyüyeceğini unutmamalısınız” dedi.

Türkiye’nin bugünkü demokrasi ortamına kolay gelmediğini anlatan Cinisli, “Darbeler bu ülkenin önünü kesmiştir. 27 Mayıs darbesi Türkiye’nin uğradığı en büyük iç karışıklık örneklerindendir. Türk devletinin önünü kesmiş, zarardan başka hiçbir şey getirmemiştir. 27 Mayıs’ın getirmiş olduğu en büyük kötülüklerden birisi de devlet düzenin çiğnenmiş, devlet otoritesinin zayıflatılmış olmasıdır. Darbeler hep gençleri öne sürerek gerçekleştirilmiş” diye konuştu. O dönemde “ordu-gençlik el ele” sloganlarıyla darbeye zemin hazırlandığını kaydeden Cinisli, “Bu yüzden siyaset çok önemlidir. Türkiye bu günlere kolay gelmedi” ifadelerini kullandı.

Siyaset yapmanın peygamber mesleği olduğunu ve insanları mutlu etmek için yapıldığını söyleyen Cinisli, “Peygamberlere ilahi mesajlar vahiyle gelir. Peygamberler aldıkları emri iletmek için halkın arasına girerler ve onlarla konuşurlar. Toplumun anlayacağı şekilde konuşmak siyasettir. Siyaset halkı mutlu edebilmek için yapılır. Bu yüzden halka hizmet, fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Siyaset demek toplumu yönetmek, idare etmek demektir” şeklinde konuştu.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç