SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,06:52:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3371 0,18
EURO
35,1949 0,03
ALTIN
2.246,88 0,15
BİTCOİN
$65.786 3,29
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
19 Mart 2018 - 08:56
19 Mart 2018 - 08:563 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Vali Balkanlıoğlu, şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu

Sakarya Valisi Vali Balkanlıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü dolayısıyla onurlarına verilen yemekte şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

Vali Balkanlıoğlu, şehit aileleri ve gaziler yemekte buluştu
Yön Bul Akademi


Şehri-Mahal Restoranda düzenlenen programa, Vali Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İl Garnizon Komutanı P. Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, daire müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Restoran girişinde konuklar, Çanakkale savaşındaki temsili askerlerimiz ile günümüz komandoları tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda, tüm Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimiz için Kur'an-ı Kerim tilaveti de yapıldı.

Çanakkale Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda bir meşale olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Memleketimiz ve bulunduğumuz coğrafya sürekli mücadele içerisinde olduğumuz, birlik ve beraberliğimizin muhafaza edilmesi gereken zor bir coğrafya. Bu topraklarda sürekli rahatsız edilmişiz, birlik ve beraberliğimizde birilerinin sürekli gözüne batmış, bazı güçler bizi bu topraklardan ayırmak için devamlı planlar yapmış. Çanakkale savaşı, en çok kayıp verdiğimiz ancak çok büyük bir zafer kazandığımız savaştır. O gün ne kadar güçlü devlet varsa hepsiyle mücadele etmek zorunda kaldık ve Çanakkale geçilmez dedirttik.

Aziz Vatanın tüm tersanelerine girilmiş, orduları dağıtılmış, silahlarına el konulmuş vaziyetteyken yaptığımız bir savaştı. 250 bin şehit verdik ama teknolojinin her türlüsünü kullanan düşmanlara da bir o kadar kayıp verdirdik. Mağrur bir şekilde 'Beş çayını İstanbul'da içeceğiz' diye gelen bu düşman askerleri, büyük bir hezimetle, onursuz bir şekilde çekilip gitti. O yıl liselerimiz mezun veremediler, lise öğrencileri şehit oldu orada. 14-15-16 yaşındaki eli silah tutan yavrularımız korkusuzca, bize bu yerleri hediye ederek, orada şehit oldular. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır, haklarını ödeyemeyiz” dedi.

Bugün çok önemli ve anlamlı bir günde askerlerimizin Afrin'i teröristlerden temizlendiğini ve bayrağımızı göndere çektiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, dün Çanakkale’de, bugün Afrin’de tarih yazan Mehmetçiklerimizin sivillere gösterdiği hassasiyetle dünyaya savaş dersi verdiğini belirtti.

Orayı işgal eden güçlerin bizim büyük kayıplar vereceğimizi düşündüklerini ancak bu beklentilerinin boşa çıktığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Allah’a şükürler olsun ki, kayıp vermeden büyük bir zafer kazanıldığını, düşmanların ve yedi düvelin oradaki çatışmalarda beklentilerini yüce ordumuzun bertaraf ettiğini de sözlerine ekledi.

Vali Balkanlıoğlu, Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz ile bir arada olmaktan onur duyduğunu, tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır dilerken, program yapılan dualarla sona erdi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç