19 Mart 2024|Salı,11:42:50
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3372 0,18
EURO
35,0914 0,26
ALTIN
2.234,82 0,39
BİTCOİN
$64.073 5,54
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
23 Mart 2018 - 11:59
23 Mart 2018 - 11:593 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Kadın kaymakam, üniversitelilere mesleğini anlattı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü tarafından düzenlenen söyleşinin konuğu Karapürçek Kaymakamı Elif Nur Yaman oldu.

Kadın kaymakam, üniversitelilere mesleğini anlattı
Toprak Turizm


SAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Karapürçek Kaymakamı Elif Nur Yaman, kaymakamlık mesleğini, kariyerini, kaymakamlık sınavlarını ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Kaymakam olmaya lise yıllarında karar verdiğini söyleyen Yaman, “Babam da kaymakam olduğu için uzun yıllar ülkemizin farklı yerlerinde yaşadım. Babam Niksar Kaymakamı iken tahini Ankara’ya çıkmıştı. Orada yaşadığım bir olay benim kaymakam olmamda yol gösterici oldu. Kaymakamlık mesleği sadece kanunlar da yazan değil, bir gönül işidir” dedi. 

Kadınlar için mesleğin zor olduğunu dile getiren Yaman, “Kaymakamlık her ne kadar herkesin yapabileceği bir meslek olarak düşünülse de, çoğu yerde erkeğe daha uygun bir meslek. Benim de babam kaymakam olduğu için ben alışkındım, alaylıydım aynı zamanda. Eğer narin bir yapıya sahip bir kadınsanız kaymakamlık mesleği gerçekten zor olabilir. Atanacağınız ilçede alışveriş yapabileceğiniz market bile olmayabilir. Sosyal hayat açısından birçok eksiklik yaşayabilirsiniz. Fakat bu fıtrat meselesidir, bunları bir erkekte yaşayabilir” diye konuştu. 

Kaymakamlık sınavları hakkında bilgi veren Yaman, “İlk olarak yazılı bir sınav, ardından mülakat süreci başlıyor. Mülakat sürecinde yürüyüşünüzden, kıyafetlerinize, konuşmanıza kadar her şey inceleniyor. Mülakat sürecinin ardından dört tane il tercihi yapılıyor. İki ay boyunca çıkan ilde kurum ve kuruluşlar hangi işleri yapar hangi mevzuatla ile çalışır bunları öğrenmeniz gerekiyor. Valilik stajının ardından bir ilçede kaymakam refakat stajı başlıyor. Stajın ardından, yaptığınız staj hakkında rapor hazırlamanız gerekiyor. Daha sonra Ankara’da dil kursu ve ardından bir yıl yurtdışı eğitimi var. Sonra dört ay kamu diplomasisi kursu var ve bu sırada bir tez konusu belirleyip yazıyorsunuz. En son başında müsteşarın olduğu genel müdürler kurulunun olduğu son bir mülakat var. İlk mülakatta geçen kura çekip atanır, geçemeyene bir hak daha verilir, tekrar geçemezse düz memur olarak atanır. Bu yaklaşık üç yıllık bir süreç” şeklinde konuştu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç