19 Mart 2024|Salı,14:05:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3406 0,19
EURO
35,1142 0,19
ALTIN
2.239,13 0,20
BİTCOİN
$63.260 7,08
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
24 Mart 2018 - 11:18
24 Mart 2018 - 11:183 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Müteahhitlerden dördüncü kat açıklaması

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak sektör temsilcileri ve paydaşlarla yapılan toplantının ardından kamuoyunun algı yapılarak yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Bayrak ‘Biz asla ama asla dördüncü katı istemedik. Mevcut çatı boşluğunu değerlendirelim istedik” dedi.

Müteahhitlerden dördüncü kat açıklaması
Toprak Turizm


Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmaların ortadan kalkması adına açıklama yapma zorunluluğu hissedildiğini belirterek;

ALGI OPERASYONU KİMSEYE KAZANDIRMAZ

Sakarya Müteahhitler Birliği’ne üye işadamları ve paydaşlarımız olan kurumların temsilcileriyle bir araya gelmemiz farklı mecralarda, maksadını aşan değerlendirmelerin yapıldığını gördük. Sektör temsilcileriyle paydaş kurumların yetkililerinin bir araya gelmesi ‘ikna’ toplantısı değil sorun ve önerilerin görüşülmesi için yapıldı. İkna toplantıları eski Türkiye’de kaldı. Kurumlar arası istişareler, sorunlara çözüm bulunması açısından son derece önemlidir. Ekonomimizin lokomotifi olduğu her fırsatta vurgulanan inşaat sektörünün temsilcilerinin davetine katılan paydaşlarımıza ayrıca teşekkür ederiz. İyi niyetle yapılanı çarpıtmak veya işine gelindiği gibi değerlendirmek kimseye yarar sağlamaz.

DÖRDÜNCÜ KAT DEĞİL ÇATIYI DEĞERLENDİRMEK

Müteahhitler Birliği olarak kurumlarımızın temsilcileriyle yaptığımız istişare toplantısında talebimiz, mevcut çatıları değerlendirelim talebiydi. Dördüncü katı istiyoruz diye bir talebimiz olmadı. Ayrıca teknolojinin geliştiğini, deprem bölgesinde denizin altından yol yapıldığını da hepimiz biliyor ve görüyoruz. Yine deprem bölgesi Kocaeli’de ki kat yükseklikleri de ortada. Sakarya’da 3 kat sınırının sadece Sakaryalı müteahhitlerle sınırlı olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Şehrin belli bölgelerinde 5 kat binalara izin verilirken, bizim mevcut çatıların boşluğunu değerlendirme talebimizin çarpıtılmasına anlam veremiyoruz.

BÜTÜNLÜĞÜ BOZMAMIZ SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ

Sakaryalı müteahhitler şehrin geleceğiyle veya planlanın dışında bir düşüncenin içerisinde asla olamaz. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz ve tüm paydaşlarımızla üretmeye, ekonomiye ve istihdama katkı vermeye devam edeceğiz. Bizler yine paydaşlarımızla görüşüp istişareler yapacağız. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki “mevcut çatıları değerlendirelim” talebimizin ötesinde bir isteğimiz olmamıştır. Kaldı ki yanı başımızda 5 katlı binalar yapılırken bizlerde böyle bir talepte bulunabiliriz. Şehrin imarını düzenleyen kurumlarımız, kanunla kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde ‘mevcut çatıların değerlendirilmesi’ talebimize olumlu ya da olumsuz cevap verebilirler.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç