25 Nisan 2024|Perşembe,13:03:51
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,5058 0,11
EURO
34,9547 0,36
ALTIN
2.430,89 0,32
BİTCOİN
$63.966 3,63
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
28 Mart 2018 - 13:39
28 Mart 2018 - 13:393 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Çevik Kuvvet eşliğinde kaçak elektrik baskını

Erenler ilçesinde elektrik dağıtım şirketi, ödenmeyen borçlar ve kaçak elektrik kullanan evlerin elektriklerini kesmek için çevik kuvvet eşliğinde mahalleye girdi.

Çevik Kuvvet eşliğinde kaçak elektrik baskını
MARMARA GÖZ


Elektrik dağıtım firması Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) kaçak servisi ekipleri, gecikmiş faturalardan dolayı oluşan elektrik borçları ve kaçak elektrik kullanan vatandaşlara yönelik işlem başlattı. Ekipler bu doğrultuda Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Erenler Küpçüler Mahallesi'ne gitti. Çevik kuvvet polisleri eşliğinde mahalleye giren dağıtım şirket görevlileri, önceden tespit edilen ikametlerde kaçak elektrik uygulaması da yaptı. 

72 adresin elektrik saatleri mühürlendi 

Yapılan çalışma sonrasında toplamda 72 adresin sayaçları mühürlenerek, elektrikleri kesildi. Durumu çaresiz gözlerle izleyen mahalleli ise yaşananlara tepki gösterdi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, Roman Mahallesi olduğundan dolayı ön yargılarla elektrik kesimi için mahalleye polis eşliğinde gelinmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Çevik kuvvet polisleriyle yapılan işlemi doğru bulmadıklarını ifade eden Tanyel, "Burası Roman Mahallesi olduğundan dolayı insanların kafasında ön yargının doğurmuş olduğu sebepler var. Bunlardan ötürü burada hiçbir tepkiyle karşılaşılmamasına rağmen polis nezaretinde SEDAŞ ekipleri, mahallemize elektrik sayaçlarını kontrole veya faturasını ödememiş insanların elektriklerini kesmeye geldi. Önceden gelinip yanlış bir müdahaleyle karşı karşıya kalınmadı. Kalınsaydı ondan sonrasında haklı duruma gelinerek, 'Can güvenliğim yok' veya 'Kötü bir hareketle karşılaştım' diyerek polis nezaretinde elektrik kesmeye o zaman gelinmeli. Ama insanlarımız buraya gelen görevlilere ne bir hal, ne bir harekette ne de bir hakarette bulundu. Buna istinaden de maalesef Romanlara olan ön yargının doğurmuş olduğu sebeplerden dolayı polislerle gelinmiş. Bu ne kadar doğru? Bu neden farklı bir mahallede yapılmıyor? Niye diğer etnik grupların mahallelerine çevik kuvvetle elektrik saatleri kontrol edilmeye veya kesilmeye gidilmiyor? Kaçak varsa elektrikleri tabi ki kesilsin, borç varsa borca istinaden gerekli işlem yapılsın. Ama biz ön yargıyla polis eşliğinde gelinip bu duruma konulmamıza tepkiliyiz" dedi. 

Kesim sonrasında vatandaşlarla görüşen polis ve SEDAŞ ekipleri mahalleden ayrıldı. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç