25 Nisan 2024|Perşembe,20:53:24
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 25.04.2024
DOLAR
32,4876 0,16
EURO
34,9654 0,39
ALTIN
2.435,28 0,50
BİTCOİN
$64.558 0,46
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
29 Mart 2018 - 12:18
29 Mart 2018 - 12:184 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ MYO'da Çap ve Yandal başlıyor

Meslek Yüksekokullarında ilk defa uygulanacak olan Çift Anadal (Çift Diploma) ve Yandal programları ile Sakarya Üniversitesi yeni iki uygulamaya imza atacak.

SAÜ MYO'da Çap ve Yandal başlıyor
MARMARA GÖZ


Türkiye’de ilk defa tüm bölümleriyle bir dönem iş yeri eğitimi uygulamasına(3+1) başlayan Sakarya Üniversitesi, yeni bir uygulamaya daha geçiyor. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantıda MYO’larda “Çift Anadal (Çift Diploma) ve Yandal” Uygulamalarını masaya yatırdı. MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan’ın başkanlıklarında yapılan toplantıya MYO Müdürleri, Bölüm ve Program Başkanları katıldı.

Yapılan toplantı ve alınan kararlar neticesinde Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Çift Diploma Alma ve Yandal Yapma” imkanı getiriliyor. Meslek Yüksekokulu öğrencileri Çift Diploma Uygulaması ile ikinci bir bölümden mezun olabilecekler ya da Yandal Uygulaması ile farklı uzmanlık alanlarında sertifika alabilecekler.

Meslek Yüksekokullarında Çift Diploma ve Yandal Dönemi

Gerçekleştirilecek Çift Anadal (Çift Diploma) ve Yandal uygulamalarının meslek yüksekokullarına yeni bir enerji oluşturacağını belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: “Yaptığımız araştırmalar ve değerlendirmeler ışığında mesleki eğitim gören öğrencilerimizin başka bir programda da eğitim görerek çift diploma ile mezun olmalarının ya da yandal yaparak farklı bir disiplinde uzmanlaşmalarının önünü açmayı, böylelikle yakaladığımız ilerlemeyi daha da yukarılara taşımayı amaçlıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Sarıbıyık’ın konuşmasının ardından taslak çalışmayı akademisyenlerle paylaşan Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan: “Başarılı öğrencilerin istedikleri taktirde bu uygulamalardan yararlanabileceğini, bu uygulamalar sayesinde öğrencilerin hem kendi alanındaki hem de eğitim gördüğü diğer alanlardaki bilgilere sahip olarak, bir adım önde iş hayatına atılabileceğini, bu durumun öğrencilerin motivasyonlarını önemli oranda arttıracağı gibi MYO’ların da daha cazip hale gelmesine katkı sağlayacağını” söyledi.

Yandal Uygulaması ile İş Dünyasına Yakın Takip

Yandal Uygulamasının, teknik bir alanda öğrenim gören bir öğrencinin sosyal bir programa ya da sosyal bir programda öğrenim gören bir öğrencinin teknik bir programa dahil olup uzmanlaşabilmesinin önünü açtığını söyleyen Prof. Dr. Sarıbıyık, bu sayede öğrencilerin iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini daha iyi yetiştirme olanağı yakalayacaklarını vurguladı. Bu uygulama ile makine programında okuyan bir öğrenci iş dünyasındaki güncel ihtiyaçlar doğrultusunda işletme gibi farklı bir programdaki yandal uygulamasına katılarak, ya

da pazarlama programında öğrenim gören bir öğrenci elektronik alanında çalışmayı hedefliyorsa ilgili teknik bir programdaki yandal uygulamasına katılarak sertifika alabilecek.

Hedefimiz, 3+1, ÇAP ve Yandal Programları ile MYO’ları Daha İleriye Taşımak

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık meslek yüksekokulları için uygulamaya koymayı düşündükleri ÇAP ve Yandal uygulamalarının sunumunu yaptığı toplantıda, 3+1 Eğitim Modeli sayesinde Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitimde geldiği noktayı daha da ileriye taşıma hedefinde olduklarını vurguladı. Sarıbıyık: “Üniversite ile iş dünyasını bir araya getirdiğimiz 3+1 Eğitim Modeli Projesinin, iş dünyasına, akademik hayata ve öğrencilere büyük katkılar getirdiğini memnuniyetle görüyoruz. Sakarya Üniversitesi’nin bir dönem uygulamalı eğitim modeli birçok devlet ve özel üniversite tarafından örnek alınarak uygulanmaya başlanmış olup, Türkiye’deki mesleki eğitim ve iş dünyasındaki beklentilerin karşılanmasında önemli bir etkisi bulunuyor. MYO’larda uygulamaya başlayacağımız ÇAP ve Yandal uygulamaları ile bu etkinin daha da artacağına ve MYO’ların daha da güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç