Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
29 Mart 2024|Cuma,03:26:55
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.03.2024
DOLAR
32,4164 0,31
EURO
35,1164 0,15
ALTIN
2.326,06 0,24
BİTCOİN
$70.723 1,21
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
25 Nisan 2018 - 13:12
25 Nisan 2018 - 13:124 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Vali Balkanlıoğlu’ndan iş adamlarına ziyaret

Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi ile SATSO ve Ticaret Borsasını ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, ilimizdeki sanayi, ticari ve tarım faaliyetleri hakkında bilgiler alarak açıklamalarda bulundu.

Vali Balkanlıoğlu’ndan iş adamlarına ziyaret
MARMARA GÖZ


Sabah saatlerinde ilk olarak Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesine ziyaret gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve yöneticilerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sakarya Hendek 2. OSB’nin Türkiye’nin önemli sanayi ve teknolojik açıdan gelişmiş kuruluşlarını barındırarak, yaklaşık 10 bin kişilik bir istihdam alanı oluşturduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Son dönemde özellikle bu OSB’de yatırım yapmak isteyen kişilerden yoğun talepler alındı, arkadaşlarımızın müracaatı üzerine de 2 bin dönüm kadar ilave bir genişleme yapılması söz konusu. OSB Başkanımız Şükrü Bey ve yönetimi ile yaptığımız görüşmede, bu genişleme sahasına ileri teknolojik donanıma sahip sanayi kuruluşları tercih edilmek üzere güzel bir genişleme sağlanacak. Bu genişleme sayesinde de 17 bin 500 kişilik istihdam oluşturulacağını düşünüyoruz.

Türkiye’de ve dünyada işsizlik rakamları ekonomi anlamında çok önemli bir konumda duruyor. Bu rakamlar bir ülkenin gelişmişliğinin de bir göstergesi sayılıyor. Bir kişinin bile işe alınarak istihdam edilmesi birçok açıdan haneye büyük değer katıyor. Hükümetimizin de ilave istihdam projesi, işverenlerimizi bu konuda teşvik ediyor, Bu açıdan bakılırsa, ‘İş yerleri işsizliğe karşı çözüm olmak üzere mümkün mertebe bir kişi dahi olsa ilave eleman çalıştırsınlar’ deniyor. Bu ortamda 7 bin 500 işçinin daha iş bularak meslek sahibi olmaları çok önemli bir rakamdır. Bizler de bu konuya büyük önem gösteriyor ve sürekli sanayici-iş adamlarımızla iş birliği ve diyalog halindeyiz. Onların herhangi bir sıkıntısı veya bir ihtiyacı, talebi olduklarında her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü müteşebbislerimize, işverenlerimize yardım fakire, fukaraya, istihdama yardımdır. Milletimizin geleceği açısından her şey bir finansmana dayanıyor ve vergiyle de devlet maliyesine, bütçesine katkı sağlanıyor. ‘Herkesin fakir olduğu ortamda, her türlü kötülük beklenebilir’ diye bir söz vardır. En büyük sıkıntılar işsizlikten ve parasızlıktan çıkıyor. ‘Aç insanlar kendi değerlerini yer’ diye de bir söz vardır. Aç insandan erdemli şeyler beklemek çok zordur, rahatlıkla istismar edilebilir ve kandırılabilir. Bundan dolayı sanayici ve iş adamlarımızı her alanda destekliyor ve ilimizin, ülkemizin kalkınması açısından işbirliği içerisinde çalışıyoruz” dedi.

OSB ziyareti sonrası Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve Jandarma Komutanı Alb. Cengiz Yiğit ile birlikte Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine iade-i ziyaret gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde SATSO Başkanı seçilen Akgün Altuğ ile yönetimini tebrik etti. SATSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu, iş dünyası temsilcilerinin Türk ekonomisinin temel taşı olduğunu, kurumsal ve sürdürülebilir bir ekonomik yapının oluşturulması için iş dünyasına büyük sorumluluklar düştüğünü, devlet olarak her zaman kendilerine destek olacaklarını vurguladı.

Son olarak Sakarya Ticaret Borsasına geçen Vali Balkanlıoğlu, burada da Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Adem Sarı ve yeni yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. İlimizin çok bereketli topraklara sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi açısından tarım sektörü ile çiftçilerimizin her konuda desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç