Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,15:12:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3295 0,24
EURO
35,0730 0,14
ALTIN
2.296,15 0,82
BİTCOİN
$70.479 0,25
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
03 Mayıs 2018 - 08:29
03 Mayıs 2018 - 08:293 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SAÜ'de olimpiyat serüveni konuşuldu

Sakarya Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından “Olimpiyat Serüveni: Adaylık, Ev Sahipliği ve Kazanımları” isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ'de olimpiyat serüveni konuşuldu
Toprak Turizm


SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Dr. Neşe Gündoğan ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gazanfer Doğu konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Doğu, konuşmasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde olimpiyatların Türkiye’de düzenlenmesi için yaptıkları başvuru ve adaylık sürecini anlattı. Doğu, “O dönem olimpiyatları alamamamızın en önemli sebebi spor kültürümüzün olmaması. Maalesef ülkemizde spor için harcanan paraların geri dönüşünü alamıyoruz. Spora ayrılan bütçelere bakıldığı zaman Avrupa’nın en iyi ülkesiyiz. Altın madalyalı sporcularımız var, fakat yeterli değil. Bu da olimpiyat ailesi içinde bizi destekleyecek yeterli destek bulamamıza sebep oluyor” dedi.

Dünyada anayasasında spor ile ilgili madde olan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Prof. Dr. Doğu, “Türkiye’de federasyonların devletten aldıkları paraların yüzde 95’i elit sporculara harcanıyor. Altyapı ve yaygın sporlara harcanan paralar ise sadece yüzde 5 civarında. Aslında bu anayasaya ters düşüyor. Tesisleşme konusunda çok iyi bir durumdayız” diye konuştu.

Dopinge karşı mücadele veriyoruz

Konuşmasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin çalışmalarından bahseden Dr. Neşe Gündoğan da, şunları söyledi: “Olimpik hazırlıklar ve destek programları ile olimpik sporcu ve takım destek programları, antrenör gelişim seminerleri, milli kamp ziyaretleri ve eğitim seminerleri yapıyoruz. Milli takım eğitim seminerleri ile dopingle mücadele, sporcu beslenmesi ve ergojenik yardımlar, sporcu motivasyonu, yabancı dil, kariyer planlama yaparak 2017 yılında 36 kamp ziyareti gerçekleştirdik. Son 11 yılda yaklaşık 2 milyon öğrenciye ulaşarak, genç nesillerin erken yaşta spor kültürünü edinmelerini sağlıyoruz. Çocukların spora yönlendirilmesi ile bedensel, zihinsel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunuyoruz.”

Komite olarak Fair Play faaliyetleri yürüttüklerini kaydeden Dr. Gündoğan, “Türkiye Fair Play Ödülleri, üniversiteler kervanı, karikatür yarışması ve sergisi düzenliyoruz. Dopinge karşı verdiğimiz mücadele ile son beş yılda önemli bir düşüş yaşandı” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Doğu ve Dr. Gündoğan’a plaket takdim edildi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç