20 Nisan 2024|Cumartesi,14:32:41
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.731 1,52
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Mayıs 2018 - 10:14
03 Mayıs 2018 - 10:144 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU KURSİYERLERİ İLK ANTRENMANLARINA BAŞLADI

Akyazı'da başlatılan Geleneksel Türk Okçuluğu kursiyerler ilk antrenmanlarına başladı

GELENEKSEL TÜRK OKÇULUĞU KURSİYERLERİ İLK ANTRENMANLARINA BAŞLADI
Yön Bul Akademi


Akyazı Belediyesi, Akyazı İlçe Gençlik spor Müdürlüğü ve Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen ve başvurularının başlamasıyla yoğun ilgi gören Geleneksel Türk Okçuluğu kursu ilk antrenmanlarına Akyazı Kapalı spor salonu yanında başladı.

Antrenmanları izlemek üzere Akyazı belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, Akyazı Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Baykan ve Âlim Gül, Akyazı İlçe Gençlik Spor Müdürü Âdem Altun, 25.Dönem Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Ali İnci, Akyazı İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan Basın mensupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Akyazı Belediyesi, Akyazı İlçe Gençlik spor Müdürlüğü ve Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilerek Kurs başlatılan ve şanlı tarihimizde büyük yeri olan okçuların izinden gençleri de götürmeyi hedefleyen ve ülke çapında yapılan yarışmalarda da bu yetişen öğrencileri turnuvalara götürmeyi hedefleyen projenin ilk antrenmanları başladı.

Geleneksel Türk Okçuluğu kursuna Akyazı’daki liselerden Akyazı İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, Endüstri meslek lisesi, Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert lisesi, Konuralp Lisesi öğrencileri başta olmak üzere yaklaşık 90 ila 100 arası öğrenci katıldı. Öğretici Lokman Gözütok ve Umut Er eşliğinde Geleneksel Türk Okçuluğu kursuna başlayan öğrenciler Akyazı Kapalı spor salonu yanında Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 17.00 ile 19.00 saatleri arasında eğitim alıyorlar.

Yaklaşık 2 ay temel eğitim süreci ile başlayan Geleneksel Türk Okçuluğu kursu okulların yaz tatiline girmesiyle de devam etmesi ve öğrencilerin ileri düzey seviyeye yükseltilmesi hedefleniyor. İleri düzey eğitimlerinin de tamamlanmasıyla Ülke genelinde düzenlenen okçuluk yarışmalarına Akyazı’dan oluşturulacak ekiple katılım sağlanacak.

Başkan Akcan “Geleneksel Türk Okçuluğunu Akyazı’da Yaşatıyoruz”

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Akyazı Belediyesi olarak gençlerimizi her zaman kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onları geleceğe güzel nesiller olarak yetiştirmek amacıyla gerek spor dallarında gerekse de toplu etkinlikler anlamında birçok organizasyon düzenliyor ve sporu seven spora değer veren bireyler yetiştiriyoruz. Bu gün de burada Akyazı Belediyesi, Akyazı İlçe Gençlik spor Müdürlüğü ve Akyazı Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiğimiz Geleneksel Türk Okçuluğu kursumuzda bu geleneği yaşatıyoruz. Tarihini bilen, yaşayan, tarihine sahip çıkan gençlerimizle, Türklerin ata sporu olan okçuluk kursunda bir araya geldik. Burada 2 ay eğitim alacaklar ve temel okçuluk eğitimini tamamlayacaklar daha sonrasında da inşallah iyi birer okçu olarak ilçemizi ve şehrimizi Ülke çapında yapılan yarışmalarda temsil edecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Tüm okçuluk kursiyeri öğrencilerimize de başarılar diliyorum. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç