Yusuf Alemdar -  adapazarı belediyesi - 23 Nisan 2024
SATSO -  ERENLER BELED - ak parti - serdivan-beld - 23 nisan 2024
24 Nisan 2024|Çarşamba,01:19:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 24.04.2024
DOLAR
32,5619 0,05
EURO
34,8813 0,04
ALTIN
2.429,52 0,02
BİTCOİN
$66.396 0,50
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
11 Mayıs 2018 - 13:35
11 Mayıs 2018 - 13:352 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Trump duyurmuştu! Operasyon Sakarya'dan başlamış

Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy, ABD'nin 5 DEAŞ'lıyı yakalamasında Türkiye'nin rolünün büyük olduğunu ve üst düzey bir DEAŞ üyesinin Sakarya'da yakalandığını duyurdu.

Trump duyurmuştu! Operasyon Sakarya'dan başlamış
Yön Bul Akademi


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan duyurduğu DEAŞ Terör Örgütü'nün 5 elebaşının yakalanması' konusunda açıklamalarda bulundu.

Aksoy, ABD basınında çıkan operasyonun Türkiye'de başladığı yönündeki haberleri doğruladı.

Aksoy'un açıklamaları şu şekilde:

''Türkiye, DAEŞ'e karşı mücadelede tüm ulusal imkanlarını seferber etmektedir. Uluslararası alanda tesis edilen işbirliğinin önemli sonuçlar verdiğini memnuniyetle kaydediyoruz.

New York Times'da 9 Mayıs tarihinde yayınlanan haberde bahsi geçen operasyon, İsmail Alwaan al-Ithawi adlı üst düzey DAEŞ mensubunun istihbarat ve emniyet birimlerimiz tarafından düzenlenen operasyon sonucunda Sakarya'da yakalanması ve Irak'a sınır dışı edilmesiyle başlamıştır.

Ortaya çıkan başarıda Türkiye'nin de katkısının bulunması bizim için önemlidir. Türkiye, Amerika, Irak ve diğer ülkelerle işbirliği içerisinde, DAEŞ'e karşı mücadeleyi sürdürecektir.'' 

'DEAŞ'IN EN ÇOK ARANAN BEŞİNCİ LİDERİ'

ABD Başkanı Donald Trump,  dün yazdığı Twitter mesajında ''DEAŞ'ın en çok aranan beşinci lideri yakalandı!'' diyerek haberi dünyaya duyurmuştu.

Reuters haber ajansı da, dün geçtiği haberde İsmail İthavi'nin Şubat ayında Türkiye’de yakalanarak Irak’a iade edilmesiyle örgüte büyük darbe vurulduğunu bildirmişti.

Habere göre; Irak istihbaratı, örgütün elebaşı Ebubekir Bağdadi’nin yardımcısı olduğu düşünülen teröristin telefonundaki Telegram isimli mesajlaşma uygulamasını kullanarak, DAEŞ’in dört elemanını tuzağa düşürdü. Aralarında Fırat’ın doğusunda DAEŞ’in en önemli isimlerinden olan Saddam Cemal de bulunuyor.

Bu operasyonla örgütün kullandığı banka hesaplarının ve gizli mesajlarının deşifre olduğunu vurgulayan Haşimi, İthavi ve Cemal'in şimdiye kadar ele geçirilen en önemli DAEŞ'lılar olduğunu söyledi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç