SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,06:08:40
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3379 0,18
EURO
35,1957 0,04
ALTIN
2.246,89 0,15
BİTCOİN
$65.894 2,94
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
17 Mayıs 2018 - 11:31
17 Mayıs 2018 - 11:313 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Tarihi fırında zorlu Ramazan mesaisi

Adapazarı ilçesinde bir asırdan fazladır çalışmaya devam eden tarihi fırında oruçlarını aksatmadan akşama kadar aralıksız çalışan işçiler, yoğun sıcağa rağmen zorlu ramazan mesailerini sürdürüyor.

Tarihi fırında zorlu Ramazan mesaisi
MARMARA GÖZ


Sabahın ilk ışıklarıyla Tarihi Uzun Çarşı'da bulunan fırına gelen ustalar, "Bismillah" diyerek hünerli elleriyle hamur yoğurmaya başlıyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla mesaileri daha da artan ustalar, yaklaşık 300 derece sıcaklıkta zor olsa da oruç ibadetlerini aksatmadan yerine getiriyor.

Vatandaşların lezzetli ekmek tüketebilmesi için yoğun sıcak altında çalışan ustalar, zorlu ramazan mesailerine devam ediyor.

- "Eski fırın olması müşteri ilgisini artırıyor"

25 yıldır tarihi fırında çalışan pide ustası Yusuf Eker (63), kuruluş tarihi bir asrı geçen fırında ramazana girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tarihi fırın olması hasebiyle insanların ramazanda ve diğer günlerde yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müşterimiz geliyor, selam verdikten sonra, 'Ağabey, burası kaç yıllık?' diyor. Ben de, 'Tarihini biz de bilmiyoruz ama beni sorarsan 25 yıldır burada çalışıyorum. Tarihini bilme şansım yok, bilen de yok.' diyorum. Ama Ermeniler'den kaldığı söyleniyor. Köy ekmeği diye bir ekmek yapıyoruz. Müşterimiz Serdivan'dan kalkıp bir ekmek almak için tarihini de göz önünde bulundurarak buraya geliyor. Buranın çok eski fırın olması müşteri ilgisini artırıyor."

- "Millet kıymalıyı, ramazan pidesini özledi"

Pide ustası Varol Birşen de ramazana erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını fakat fırıncılar olarak sıcakla fazlasıyla boğuştuklarını dile getirdi.

"Daha ilk günler, ummadığımız kadar sıcak oldu." diyen Birşen, "Zor geçecek gibi. İlk gün bu kadar sıcak beklemiyorduk. Zor olsa da orucumuzu tutuyoruz, çok şükür, dayanıyoruz. 38 yıldır bu işi yapıyorum." ifadelerini kullandı.

Birşen, ramazanın ilk günleri olması nedeniyle ramazan pidesine yoğun ilgi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Millet kıymalıyı, ramazan pidesini özledi, biz de yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim için yoğunluk biraz başladı. Sabahtan başlıyoruz, sıcak sıcak çıkarıyoruz. Ramazan pidesi, kıymalı, peynirli pide, iskender ve döner pidesi ile çeşitli ekmekler yapıyoruz."

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç