SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,05:20:03
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3368 0,18
EURO
35,1889 0,02
ALTIN
2.246,68 0,14
BİTCOİN
$66.108 2,32
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
19 Mayıs 2018 - 09:46
19 Mayıs 2018 - 09:462 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

2,5 yaşındaki Ali İskender tedavisi için yardım bekliyor

Midesine takılan hortumla beslenen ve cihaz yardımıyla nefes alabilen 2,5 yaşındaki Akyazılı Ali İskender Aydoğdu tedavisi için yardım bekliyor.

2,5 yaşındaki Ali İskender tedavisi için yardım bekliyor
MARMARA GÖZ


Özel hastanede yapılan doğum sırasında beyninde oluşan hasar nedeniyle midesine takılan hortumla beslenen ve cihaz yardımıyla nefes alabilen 2,5 yaşındaki Akyazılı Ali İskender Aydoğdu, tedavisi için yardım bekliyor.

Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan Fatih, Şengül Aydoğdu çiftinin dört çocuğundan biri olan Ali İskender Aydoğdu, özel hastanede yapılan doğum sırasında kalbi ve solunumu durdu. Müdahaler sonucu hayata döndürülen Ali İskender'in beyninde oksijen yetersizliği nedeniyle hasar oluştu. Akciğer yetersizliği, epilepsi ve tanımlanamayan kas hastalığı bulunan küçük çocuk, yutkunma refleksi olmadığı için midesine takılan hortum ile besleniyor. Cihaz yardımıyla nefes alabilen Ali İskender'in ayaklarında ve kollarında epilepsi nedeniyle bükülmeler oluşuyor. Oğlunun solunum sıkıntısı nedeniyle hastanelere ambulansla gidip gelme zorunda olduğunu söyleyen ailesi, evde fizik tedavi alması için başvurdukları hastanelerden olumsuz yanıt aldı.

Baba Fatih İskender, fizik tedavinin evde yapılması gerektiğini kaydederek; "

Fizik tedaviye ihtiyacı var. Nereye başvurduysak sonuç alamadık. Ayakları kasılmaktan yamulmaya başladı. Sakarya Kadın Doğum Çocuk hastanesi'ne götürdük. Doktor  'neden buraya geldiniz?' gibi muamele yapıyor. Her seferinde tedavisi bitmeden gönderdiler. Bolu'ya gittik. Çok iyi davranıyorlar. Orası da hastane burası da hastane. Fark mı oluyor? Fizik tedavinin evde yapılması lazım. Uygundur raporu alamadık. Herkes birbirine sallıyor" diye konuştu.

Çocuğunun yaşamını bir nebze iyileştirmek istediklerini anlatan baba İskender, oğlunun dik durmasını ve oturmasını sağlayacak özel bir sehpa var. Fiyatı 5 bin EURO. Bunu bizim karşılama imkanımız yok. Cam ustasıydım. Yurt dışına çalışmaya gidiyordum. Ancak çocuğumun rahatsızlığı nedeniyle çalışamıyorum. Çocuğun sürekli kontrol altında olması lazım. 15 dakika yanından uzaklaşamıyorsun" dedi.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç