SBB 18 mart 2024
19 Mart 2024|Salı,10:42:20
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.03.2024
DOLAR
32,3368 0,18
EURO
35,1552 0,08
ALTIN
2.240,57 0,13
BİTCOİN
$64.344 5,67
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
27 Mayıs 2018 - 16:00
27 Mayıs 2018 - 16:003 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Sakarya'nın eksiğini Bolu giderdi

Beyaz ette 20 gün sonra sıkıntı yaşanacağına dair çıkan haberleri değerlendiren Bolu Kanatlı Eti Üretici Birliği Başkanı Mehmet Demiröz, “Sakarya’daki sorundan kaynaklanan eksiği Bolu’daki entegreler giderdi. Beyaz ette herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Sakarya'nın eksiğini Bolu giderdi
MARMARA GÖZ


Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bulunan beyaz et üreticileri ile üretici firma arasında yaşanan toplu sözleşme krizi sonrası, üreticiler kümeslerine civciv koymama eylemi başlatmış, eylem sonrasında Türkiye’de 20 gün sonra beyaz ette sıkıntı yaşanacağı yönünde haberler çıkmıştı. Haberlere ilişkin açıklama yapan Bolu Kanatlı Eti Üretici Birliği Başkanı Mehmet Demiröz, "Beyaz ette herhangi bir sıkıntı yok" dedi. 

Sakarya’da 25 milyon kapasiteli üreticilerin, büyük bir beyaz et üretici firması ile anlaşamaması sonrasında eyleme başladıklarını belirten Demiröz, “2017 Ekim ayında bakanlığımız bir yönetmelik yayınladı. Toplu sözleşme hakkı; yani üreticilerimizin birliklerle toplu sözleşme hakkı var. Tabi entegrelerimiz buna şu an için uymuyor. Önceden gelen gelenekler doğrultusunda devam ediyor. Sakarya Birliği, muhatap firmayla ile 3 ay süren görüşmeler yaptı. Bu toplu sözleşme hakkını dile getirdi. muhatap firma, Bolu ilinde bulunan entegrelere göre standartları biraz daha farklı. Birlik bu farkların düzeltilmesini istedi. Ama muhatap firma buna yanaşmadı ve en son masayı yıkan muhatap firma oldu. 'Birliği muhatap almıyorum' dedi ve bunun neticesinden Sakarya’da 25 milyon kapasiteli üreticiler de eyleme kalktı. Kümeslerine civciv koymama eylemi başlattı. Eylem 15’inci günü itibariyle sona erdirildi. Muhatap firma ve üretici birliği anlaşmalarını yaptılar. Şu an için beyaz et sektöründe bir kriz söz konusu değil” şeklinde konuştu.  Yaşanan sorunun beyaz et fiyatlarında bir artışa neden olmayacağını belirten Bolu Kanatlı Eti Üretici Birliği Başkanı Mehmet Demiröz, “15 günlük bir süreç olduğu için, üreticilerin civciv koyma süreleri 20 gündü. O arada civcivler koyuldu. Biz Bolu’da böyle bir eyleme kalkışmadık, sadece Sakarya’da ilgili firmaya karşı yapıldı. İlgili firmanın eksiğini de Bolu’da bulunan iki firma fazladan civciv koyarak kapattı. Yani bizim ülkemizde 20 gün sonra beyaz ette herhangi bir sıkıntı söz konusu değil” dedi.   

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç