19 Nisan 2024|Cuma,21:14:49
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5874 0,35
EURO
34,7793 0,14
ALTIN
2.506,64 0,89
BİTCOİN
$64.411 2,85
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
03 Haziran 2018 - 08:39
03 Haziran 2018 - 08:392 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

İstiklal Marşını işaret diliyle okudular

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin projesiyle hayata geçirilen Çocuk Akademisinde eğitim gören öğrencilerin yıl sonu etkinliklerinde işaret diliyle İstiklal Marşı okuması büyük alkış aldı.

İstiklal Marşını işaret diliyle okudular
Yön Bul Akademi


Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin projesiyle hayata geçirilen Çocuk Akademisinde eğitim gören İlköğretim 2. ve 7. sınıf arasındaki değişen öğrenciler, Serdivan Belediyesi Konferans Salonunda yıl sonu etkinliği düzenledi. Gerçekleşen etkinlikte, öğrencilerin ritimden piyanoya, gitarda bir çok dalda sergilediği sahne performansı büyük beğeni topladı. İşaret dili sınıfının okuduğu İstiklal Marşı ise katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Etkinlikte Serdivan Çocuk Akademisi Koordinatörü Münevver Duran yaptığı açıklamada, “Çocuk Akademisi bahar dönemini geride bıraktı. 13 hafta süren bir programımızdı. 23 branşta çocuk farklı kulüplerde farklı etkinliklere katıldı. Çocuklarımız okul dışı zamanlarında Serdivan Fikir ve Sanat Akademisine geldiler. Bin 500 öğrenci bu dönem akademimizden faydalandı. Serdivan ilçesinde ilköğretim okullarında okuyan Irak, Suriye ve Afganistan’dan gelmiş çocukları düzenli bir şekilde okullarından alıp akademimize getirerek çeşitli faaliyetlere katıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapıyoruz bu projeyi. Bugün burada yıl sonu etkinlikleri söz konusu” dedi. 

“Sakarya’da bunun bir örneği yok” 

Açılan işaret dili kursu ile ilgili bilgilere veren Koordinatör Münevver Duran, “Biz 23 branşta etkinlik açmıştık. Bunlardan birisi de işaret dili kursu idi. Sakarya’da bunun bir örneği yok. Ama biz çocuğun engele ve engelliye karşı farkındalığını arttırmak için böyle bir kurs açmak istedik. 30 çocukla başladık. Bugün burada işaret dilini marşları ve şarkıları işaret diliyle okudular. Öğrenciler işaret diliyle alakalı bir koro kurdular. Empati kurabiliyorlar. Akademimizde popüler bir kurs oldu” diye konuştu. 

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç