20 Nisan 2024|Cumartesi,15:04:44
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 20.04.2024
DOLAR
32,5004 0,08
EURO
34,6901 0,12
ALTIN
2.496,45 0,48
BİTCOİN
$63.707 1,78
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
22 Haziran 2018 - 09:27
22 Haziran 2018 - 09:2716 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
16 dakika da okunur
0 yorum

İşte Türkiye’yi şaha kaldıracak projeler

Türkiye'de değişimin öncüsü olan AK Parti önümüzdeki süreç için de hedeflerini açıkladı. İşte Türkiye'yi şaha kaldıracak dev projeler.

İşte Türkiye’yi şaha kaldıracak projeler
MARMARA GÖZ


İSTANBUL'DAKİ ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğine alternatif olarak gelecek İstanbul 3. Havalimanı yapım çalışmaları tüm hızıyla ilerleme kaydediliyor. 4 etap şeklinde planlanan ve Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 29 Ekim'de ilk etabı açılacak olan 3. havalimanı 29 Ekim sonrası yıllık 1 milyon 200 bin metrekare kapalı alanlı terminal binası ve iki bağımsız pisti ile yıllık 90 milyon yolcuya hizmet vermeye başlayacak.

11 ALANDA İLKE İMZA ATIYOR

Havalimanı, yolcu sayısı, günlük 3 bin 500 iniş-kalkış, 42 ayda tamamlanması, 100 bin metrekarelik yaşam alanı, 25 bin araçlık otopark, 42 kilometrelik bagaj sistemi, 143 yolcu köprüsü, 73 milyar liralık ekonomik katkısı, 225 bin kişiye istihdam, 5,5 milyon tonluk kargo kapasitesi ve 62 kilometrelik güvenlik çemberiyle 11 alanda da ilke imza atıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BOR REZERVİNE SAHİP TÜRKİYE'DE YÜKSEK TEKNOLOJİLİ BOR İŞLENMEYE BAŞLIYOR!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin bor stratejisini açıkladığı toplantı sırasında Balıkesir'de bor karbür tesisi kurulacağını ve yeni tesiste yüksek teknolojiyle bor işlemeye başlanacağını açıkladı.

TÜRKİYE EN BÜYÜK BOR REZERVİNE SAHİP ÜLKE!

Dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Türkiye, çok uzun yıllardır bu madeni işleme konusunda girişimlerde bulunuyor; ancak bir türlü maden işleme konusunda yeterli seviyeye gelemeyerek, yararlanamıyordu. Geçen onlarca yıldan sonra bor üzerine yenilik yapma kararı alan hükümet, önemli bir adım atarak, yüksek teknolojili karbür tesisi açma hazırlıklarının başladığı müjdesini verdi.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLADI

Katıldığı toplantı sırasında tesis ile ilgili bilgi veren Bakan Albayrak, "Çinli Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden anlaşması kapsamında Balıkesir'de bor karbür tesisi kuruyoruz. Peki, bor karbür nedir? Madenden çıkan borun katma değerini işleme yoluyla oluşturduğumuz, yaklaşık 2 bin kata kadar artıran bir teknoloji" ifadelerini kullandı.

ALTAY SERİ ÜRETİME BAŞLIYOR

Türk Savunma Sanayii'nin en büyük hedeflerinden biri olan ilk Türk muharebe tankı 'Altay'ın seri üretimine başlanacak. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli konuya ilişkin yaptığı açıklamada 2019 sonu 2020 başında Altay tanklarının seri üretiminin başlayacağını açıkladı.

TSK'nın karadaki en önemli vurucu gücü olacak ALTAY tankı, hem ülke savunmasına hem de savunma sanayisine ciddi katkı sağlayacak.

Uzun vadede tedarik edilecek tank sayısının bini bulması öngörülüyor. Böylece envanterdeki tanklar büyük ölçüde yenilenmiş olacak. Yaklaşık 20 yıla yayılan projenin ekonomik büyüklüğünün 25-30 milyar doları bulması bekleniyor.

MODERN TEKNOLOJİLER İLE GELİŞTİRİLDİ

ALTAY tankı, "3+ nesil tank" olarak en son teknolojiyle donatıldı ve 21. yüzyılın modern orduları için gerekli her türlü taktik yeteneği sağlayacak şekilde geliştirildi.

TÜRKİYE'NİN 60 YILLIK HAYALİ YERLİ OTOMOBİL 2021'DE YOLLARDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşık 2 yıldır vurgu yaptığı yerli otomobilin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrikli yerli otomobilin 2021'de yola çıkacağını belirterek, bunun gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) 50 milyar avro katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin petrol bağımlılığını azaltacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan elektrikli yerli otomobile ilişkin paylaşımda bulundu.

2021 YILINDA YOLA ÇIKACAK

"2021'de yollara çıkacak olan elektrikli yerli otomobilimiz, gayri safi yurtiçi hasılaya 50 milyar avro katkı sağlayacak, petrol bağımlılığımızı azaltacak. Vakit yerli otomobil vakti. Vakit Türkiye vakti." ifadelerini kullanan Erdoğan, paylaşımında elektrikli yerli otomobil projesine ilişkin detayları içeren bir görsele de yer verdi.

2023'E KADAR 2 NÜKLEER SANTRAL

Nükleer enerji santralları kurma sürecimiz devam ediyor. 2023 yılına kadar 2 nükleer santral hayata geçecek. Akkuyu'da inşaat başladı ve ithal bağımlılığımızı azaltılmış olacak. İstanbul'un elektrik ihtiyacını tek başına karşılayabilecek olan santral, Türkiye'ye tek kalemde yapılan en büyük yatırım özelliğini taşıyor.

35 MİLYAR KİLOVATSAAT ELEKTRİK ÜRETECEK

4 bin 800 megavatlık tam kapasitesiyle devreye girdiğinde, yaklaşık 35 milyar kilovatsaat elektrik üretecek.

Santral, bu üretimle İstanbul'un enerji ihtiyacını tek başına karşılayabilecek.

TÜRKİYE'NİN ELEKTRİK TALEBİNİN YÜZDE 10'UNU KARŞILAYACAK

20 milyar dolarlık yatırım, Türkiye'nin elektrik talebinin ise yüzde 10'unu karşılayacak.

Bölgedeki istihdamı da artıracak proje, en yoğun döneminde 10 bin kişiyi çalıştırırken, işletme aşamasında 3 bin 500 kişiye iş imkanı sunacak.

TÜRKİYE'NİN İLK MİLLİ UÇAK GEMİSİ 2019'DA DENİZE İNECEK

Türkıye'nın ilk uçak gemisi TCG Anadolu'nun 2019 yılında yüzdürülmesi planlanıyor. İnşaatı devam eden gemi tamamlandığında 12 F35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip olacak.

AKINCI SİHA'LAR ÜRETİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'de (TUSAŞ) yayımlanan, "Gençlik ve Teknoloji Buluşması" programında gençlerle bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

Silahlı ve silahsız İnsansız hava aracı üretimine değinen Erdoğan, şimdi, İHA ve SİHA'nın devamı olan Akıncı'nın üretilme konumuna gelindiğine dikkati çekerek, "Akıncı'nın durumu çok daha muhteşem. Akıncı 4,5 ton ağırlığında ama 1,5 ton silah taşıyabilecek. Havada kalma süreci çok daha farklı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya ile rekabette Akıncı ile farklı bir konuma gelindiğini belirterek, "Çünkü şu anda dünyada bizim rekabet alanımızda o, bizi çok güçlü kılan bir silahımız olacak." değerlendirmesinde bulundu.

34 KADAR ATAK HELİKOPTERİ KULLANILDI

Erdoğan, şu anda ordunun 34 kadar ATAK helikopterinin kullanıldığını vurgulayarak, "Temennim odur ki sizlere şu anda üretim bandında olanları da programdan sonra gezdirmek isterim. 24 saat full mesai burada var. Bunlar bizim medarıiftiharımız. Nerelerden nerelere geldik, kapılarda dileniyorduk, ne olur bana bir tane helikopter, ATAK ver. Nazlanıyorlardı, kongreden çıkmadı. Şimdi biz bunu artık aştık. ATAK helikopterlerinde de bunu gördük." değerlendirmesinde bulundu.

ASRIN PROJESİ: TANAP

Enerjinin İpek Yolu TANAP'ta ilk gaz akışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in de katıldığı törenle başlatılmıştı. TANAP'la, Doğu ile Batı arasında Azerbaycan'la birlikte enerji köprüsü kurarak, enerjide yeniden doğuşa imza atıldı. Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birlikte Güney Gaz Koridoru'nu oluşturan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şahdeniz-2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın Türkiye'ye ve Avrupa'ya taşınmasını amaçlıyor.


ÜÇ KATLI BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ PROJESİ

 

Dünyadaki ilk 3 katlı tünel niteliğindeki proje kapsamında; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aksının ihtiyacı olan metro tüneliyle FSM Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tüneli birleştirilip, tek tünel ile geçilecek. 9 farklı raylı sistem hattını entegre edecek projede günde 6,5 milyon yolculuk gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Etüt proje çalışmaları devam etmekte olup yapım aşamasında proje finansmanı için kamu-özel işbirliği modelinin kullanılması planlanmaktadır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CAMİİ KÜLLİYESİ AÇILIYOR!

Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği, cami inşasında birçok yeniliğin ve farklılığın hayata geçirildiği Çamlıca Camisi'nin 350 bin metreküplük çelik iskelesinin büyük bir bölümü söküldü.

57 BİN 500 METREKARELİK ALANDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR...​

İstanbul Cami ve Eğitim-Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2012'de düzenlenen yarışmada ikincilik ödülüne layık görülen 2 projeden biri olan, Bahar Mızrak ve Hayriye Gül Totu'nun projesini çizdiği Çamlıca'daki caminin çalışmaları, Üsküdar Sefa Tepesi'ndeki 57 bin 500 metrekarelik alanda devam ediliyor. Caminin yanı sıra müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otoparkın da yer aldığı projenin büyük bir bölümü tamamlandı.

İMAR BARIŞI İLE VATANDAŞIN YILLARDIR SÜREN MAĞDURİYETİ SONA ERİYOR!

Ülkemizdeki imara aykırı yapıların %50'in üzerinde olduğu biliniyor. Bu da yaklaşık olarak 13 milyon bağımsız birime tekabül ediyor. Bu yapılarda daha çok dar gelirli vatandaşlar oturuyor. Yapılan yasal düzenleme ile ülkemizde imar barışını sağlamak maksadı hedefleniyor. Yapılardaki mevcut aykırılıkların büyük çoğunluğu 1950-2000 yılları arasındaki yapılaşmalardan kaynaklanmaktadır. Vatandaş ve Belediyeler arasında ortaya çıkan imardan kaynaklı sorunlar mahkemelerde altından kalkılamayacak kadar dosyaların birikmesine yol açmakta. Ayrıca Belediyeler imara aykırı yapılarla ilgili olarak yıkım işlemini bir çok sebepten dolayı gerçekleştirememektedir. Vatandaşlar bu ihtilaflardan dolayı oturdukları evlerine su, elektrik ve doğal gaz bağlatamamakta ya da kaçak kullanım yapmaktadır. Konut veya iş yerleri ekonomik olarak bir değer ifade etmemektedir. Fabrika ve konut yapıları ticari piyasalarda ipotek veya teminat olarak gösterilememektedir. İmar Barışı birlikte iskanı olmayan apartman ve evlere elektrik, su ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerini talep ederken sorun yaşama

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK! GÜNEŞ YEKA PROJESİ FAALİYETE GEÇİYOR…

Karapınar'da kurulacak 1.000 MW gücündeki güneş santralinin ihalesi 6,99 ABD dolar cent/kWh ile sonuçlanmıştır. Santralde kullanılacak panellerin ortalama yüzde 65 yerlilik oranı ile yurt içinde üretilmesine yönelik güneş modülü fabrikasının temeli atılmıştır. Proje ile ülkemizin enerjide dışa bağımlılığı azaltılacak, ingot, wafer, hücre üretim yetkinliği kazanılacak ve daha temiz enerji kaynaklarının kullanılması sağlanmış olacaktır.

İNTERNET KULLANICILARINA MÜJDE! ADİL KULLANIM KOTASI KALKIYOR

Türkiye'nin geleceğini belirleyecek tarihi seçim yaklaşırken, Türkiye'nin gençleri sordu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yanıtladı. 'Berat Albayrak Gençler ile Buluşuyor' özel yayınınında gündeme dair açıklamalarda bulundu ve gençlerin sorunlarını dinledi. Adil Kullanım Kotası (AKK) ile ilgili sorulan bir soru üzerine Albayrak, "BTK başkanı ile görüştüm. Bu yıl sonu itibarıyla sürenin dolacağını bu işin biteceğini belirttiler" dedi.


TÜRKİYE AVRUPA'YA AÇILAN KAPI OLACAK! TÜRK AKIMI DOĞALGAZ PROJESİ BİTECEK…

Her biri birbirine paralel ve 15,75 milyar m3/yıl kapasiteli iki adet boru hattı yapımını içeren projede; ilk boru hattıyla Türkiye'ye ikinci boru hattıyla ise Avrupa'ya doğal gaz ulaştırılması planlanmaktadır. Bu projede 2019 yılında ülkemize gaz akışının sağlanması planlanmaktadır.yacaklar.


KORKUT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Korkut Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi Projesiyle orta ve yüksek irtifa füzeleri ile uçakları aşarak gelen tehditleri tespit, teşhis ve tahrip ederek kara birliklerinin hava savunmasını sağlamak maksadıyla geliştirilen proje kapsamında prototip teslimatları tamamlanarak seri üretim aşamasına geçildi.

EMEKLİYE BAYRAMLARDA 2 BİN LİRA İKRAMİYE

Emeklilere verilecek bayram ikramiyesinde detaylar netleşti. Bayram öncesi emekli olanlar da emekli ikramiyesi alacak. Vefat eden emeklinin yakınlarına da ödeme yapılacak Yaklaşık 12 milyon emekli, dini bayramlar öncesinde verilecek biner lira ikramiyenin sevincini yaşıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı ikramiye müjdesi ile ilgili yasa yakında yürürlüğe girecek. İkramiye ödemesinin detayları da belli oldu. Buna göre yeni emekliler ve vefat edenlerin yakınları da bu haktan yararlanacak.

TÜRKİYE'NİN ÇILGIN PROJESİ: KANAL İSTANBUL

Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul boğazı büyük oranda rahatlatacak. Binlerce geminin tehdit ettiği İstanbul Boğazı'na alternatif yaratma fikri artık hayal olmaktan çıkıyor ve hızla gerçeğe dönüşüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2011'de 'Çılgın Proje' adıyla tanıttığı Kanal İstanbul'un güzergahının 1/100 bin ölçekli rezerv yapı planıyla Türkiye'nin yüz akı projesinin tüm ayrıntıları tek tek belirlendi. Son plana göre; Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy'den geçecek Kanal İstanbul 45.2 kilometre uzunluğunda olacak. 

HAYVANLARI KORUMA YASASI GENİŞLETİLECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül seçimden sonra yapılacak çalışmalara ilişkin açıklamasında, kanunlaşacak ilk yasayı açıkladı. Gül, "Kanunlaştıracağımız ilk yasa hayvanları korumaya ilişkin bu düzenlemeler olacaktır" dedi.

TÜRK UZAY KURUMU KURULACAK

2023 yılına kadar ülkemizde Türk Uzay Kurumu kurulacak. Türkiye'de yürütülen ve yürütülecek tüm uzay faaliyetlerinde merkezi politika belirlenmesi ve koordinasyon ile uluslararası temsil yapısı geliştirilecek. Uyduların yerli üretimi için Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test Merkezi (UMET) faaliyete geçirilecek. Bu alanda uzman personel yetiştirilecek ve üniversitelerde araştırma merkezleri kurulacak. Uzaydaki uydu filomuz en az 2'si yerli olmak üzere toplam 7 adete yükseltilerek, Amerika'nın Batı kıyısından Çin'in Doğu kıyısına kadar kapsama alanına alınacak.

ANTARKTİKA'YA BİLİM ÜSSÜ KURULACAK

 

Antarktika'ya 2019'da Türk Bilim Üssü kurulumu gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye, Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacak.


"KANSER HASTALARINA KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ UYGULANACAK"

Ulusal Genom Araştırma Geliştirme Merkezi (Aziz Sancar Araştırma Geliştirme Merkezi) alt yapısı kurulacak. Türkiye Kanser Gen Projesi kapsamında kanser hastalarının genomik profili çıkarılarak kanser hastalarında kişiye özel tedavi uygulamaları sağlanacak. Sağlıkta yerlileşme projeleri, tüm hızıyla devam edecek. Yerli aşı alanında yapılacak yatırımlarla Türkiye, aşı ithal eden ülke konumundan aşı ihraç eden ülke konumuna getirilecek. Su çiçeği, kuduz aşısı, hepatit B aşısı e 5'li karma aşıları, (DaBT-Hib-İPA) yerli aşılar olarak üretilecek. Sanayi İşbirliği Projeleri (SİP) ile yerli ilaç ve tıbbi cihaz sanayisi güçlendirilecek.

DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRİLECEK

2002 yılı sonrasında gerçekleşen büyük kalkınma hamleleri sonrasında Türkiye ekonomisinde ciddi bir ivme yakalandı. Kişi başına düşen milli gelir yükseldi ve Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmesi hedeflendi. Türkiye'nin bu büyük hedefine yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılında Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümünü kutlayacağız. Önemli tarih için belirlediğimiz vizyonda belirli ekonomik hedeflerimiz bulunuyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girmeyi hedeflediğimiz 2023 vizyonumuzu adım adım hayata geçiriyoruz.


EDİRNE'DEN ŞANLIURFA'YA KESİNTİSİZ OTOYOL ULAŞIMI SAĞLANACAK

334 km'lik projenin tutarı 1 milyar 32 milyon Avrodur. Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihalesi 2017 yılında yapılan projenin inşaat çalışması devam etmekte olup otoyolun tamamlanması ile Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol ulaşımı sağlanmış olacaktır.

Etiketler :

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç